"Борац м:тел бољи у свему, публика као некада!"

Тренер Вогошће Касим Каменица честитао је Бањалучанима на пласману у осмину финала Челенџ купа и захвалио бањалучкој публици на фер и коректном бодрењу свог тима без иједног инцидента.

Остали спортови 25.11.2018 | 17:45
"Борац м:тел бољи у свему, публика као некада!"
Иако се послије минималца у сарајевском предграђу у првом дуелу (22:23) очекивала неизвјесна утакмица у "Борику", црвено-плави су до ногу потукли Вогошћане и више него заслужено стигли међу 16 најбољих тимова европског такмичења.

И то први пут послије 14 сезона, Бањалучани су дочекали прољеће у Европи.

Искусни стручњак са клупе Вогошће Касим Каменица (64) није имао никаквих примједби признавши да су изабраници Мирка Микића заслужили пролаз по свему приказаном у реваншу.

"По мом схватању рукомета, Борац је квалитетнија екипа, боље попуњена од нас. И ови млади играчи коју прођу школу бањалучког клуба су на вишем техничком нивоу. Екипу сам тек преузео и испољили смо низ слабости уз црвени картон (Ади Џиновић, четврти минут) који је зарађен из погрешне методике. Заказали смо и ментално, опет нам је, слично као и у Вогошћи у првом мечу, голман Бојан Љубишић доминирао и зауставио и оно мало морала што смо имали. Борац је потпуно заслужено добио утакмицу, био је бољи у свим сегментима игре и свим фазама утакмице", рекао је Каменица након двобоја, осврнувши се и на навијаче домаћина којих је око 1.500 здушно бодрило Борац м:тел, али без иједне "ружне ријечи", већ спортски и коректно, како и доликује фановима некадашњег првака Европе и освајача Купа ИХФ.

"Честитам публици, која је навијала поштено без иједног испада и драго ми је видјети скоро пун 'Борик', као што је било некада", додао је трофејни стручњак, који је с клупе водио репрезетације Словеније, Босне и Херцеговине и Црне Горе, те више од 20 клубова из региона.

Као селектор јуниорске репрезентације Југославије освојио је титулу првака свијета, а у посљедње три сезоне Каменица је био тренер македонског Пелистера, Загреба и Војводине из Новог Сада.

Лијеви бек Вогошће Срђан Гаврић, који је у сарајевско предграђе стигао из добојске Слоге, мишљења је да је двоцифрена разлика у корист Бањалучана ипак превелика и да не одражава прави однос снага.

"Лоше смо ушли у утакмицу, промашили смо неколико 'зицера', а 5:0 нас је доста уназадило. Трудили смо да стигнемо резултат, губили смо и доста снаге, а они су нас сломили ритмом. Нисмо довољно били спремни за овај меч иако смо лош резултат остварили у Вогошћи, гдје смо морали много боље одиграти. У овом тренутку даље је отишла боља екипа и честитам Борцу мада мислим да 10 разлике није реалан однос снага. Добили новог тренера, сад нам треба времена да пронађемо нови ритам и вјерујем да ћемо до полусезоне посложити све како треба и борити се за титулу шампиона", рекао је Гаврић и признао да је и црвени картон Џиновић додатно пореметио његову екипу.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар