А како је Пејџ доживио дерби?

Пејџов поглед: На моменте заиста делујемо као екипа која може да буде врхунска, али то траје по једну четвртину! “Једноставно, нисмо овде због моралних победа, већ да заиста бележимо тријумфе без обзира да ли су неки ривали јачи од нас”, каже Партизанов плејмејкер.

Кошарка 25.11.2018 | 16:45
А како је Пејџ доживио дерби?
Чини се да је Партизан у вечитом дербију пропустио шансу у првом полувремену. Црно-беле је одлично служио шут, а кад тада нису направили већу предност, те су отишли на одмор са само три поена предности, могао се наслутити исход и победа Зведе.

Маркус Пејџ је имао прилику да дебитује на дербију, а трећу деоницу истиче као кључну.

“Хтели смо победу, али лоша трећа четвртина је узрок пораза. Тада смо деловали успавано, а они су потпуно преузели контролу над утакмицом. Тешко нам је, јер смо урадили толико добрих ствари у раној фази, али нисмо успели да издржимо. Превише грешака смо направили”, рекао је плеј црно-белих.

У досадашњем току сезоне то се стално понавља?

“Имамо проблеме. Играмо добро 20 или 25 минута, али онда следи пад. Имамо много тих успона и падова током једне утакмице. Недостаје нам стабилност, сада имамо две недеље да се навикнемо на новог тренера и систем, да напредујемо. На моменте заиста делујемо као екипа која може да буде врхунска, али то траје по једну четвртину. Али, онда правимо грешке без разлога, лоше ротирамо у одбрани, падне концентрација у нападу и промашујемо отворене шутеве”, анализира Пејџ.

Шта вам је рекао тренер после утакмице?

“Имао је много тога да каже, није био срећан. Једноставно, нисмо овде због моралних победа, већ да заиста бележимо тријумфе без обзира да ли су неки ривали јачи од нас. Сви смо разочарани због резултата, али схватамо да је пред нама пауза коју морамо да искористимо на најбољи начин”.

Сличног размишљања био је и Џок Лендејл који је убацио 18 поена. Памтиће се оне три његове везане тројке.

“Могли смо ово да добијемо. Све смо погађали у првом полувремену, играли одбрану и контролисали скок. У трећој четвртини као да смо склонили ногу са папучице за гас, па се Звезде вратила на велика врата. Када је Банџа погодио тројку на почетку треће четвртине, мислио сам да смо на добром путу. А онда смо у наредна три минута потпуно пали, погубили неколико лопти”.

Лендејл истиче да је Звезда играла снажније.

“Звезда је знала да искористи нашу лошу ротацију у одбрани. И сам сам у том сегменту направио неке грешке, противник је кренуо да скаче у нападу. Играли су снажније него ми. И даље нам фали континуитет, морамо да држимо ту енергију и борбеност током целог меча, а не само једно полувреме”.

Високи Аустралијанац је задовољан атмосфером. И он је дебитовао у вечитом дербију.

“Атмосфера је била луда, навијачи су заиста једна од најбољих ствари када играш у Партизану. Лудница потпуна. Хранимо се том енергијом. Ја сам играо на колеџу где нас је гледало по 1.000 људи. Много је лакше кад имаш снажну подршку са трибина из вечери у вече”, закључио је Лендејл.

После ове утакмице Партизан има скор 4-5.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар