Монументал затворен! Нико не зна хоће ли се играти финале!

Бокина Бомбоњера је затворена прошле недеље. . .

Фудбал 25.11.2018 | 13:00
Монументал затворен! Нико не зна хоће ли се играти финале!
Добро јутро, Аргентино! Добро јутро, Буенос Ајрес! Данас се у вашем комшилику игра можда и највећа утакмица у историји фудбала. Или се можда ипак не игра? Тренутно – нико не зна. Наиме, градске власти аргентинске престонице су после синоћњег напада на аутобус са играчима Боке Јуниорс и каснијег дивљања око стадиона Ривер Плејта одлучила да затвори култни Монументал!

Како је и Бокина Бомбоњера тренутно под суспензијом градских оца утакмица једноставно нема где да се игра. А ЦОМНЕБОЛ је ионако бесан пошто је због прихода од ТВ права инсистирао да се утакмица одигра још синоћ. Међутим, кад се ситуација отела контроли схватили су и људи у оделима да ће неко страдати и да је боље да се меч одложи за вечерас у 21 сат.

У међувремену нова вест, о затварању Монументала, и гомила спекулација. Најчешће цитирана је она да ће Ривер платити казну и тако одобровољити градско веће да укине суспензију. Мада је и то под знаком питања пошто је процедура таква да се не може све завршити за 15 минута. Делује као разумно решење, али с обзиром да оно што смо добијали из Аргентине у протекла 24 часа баш и нема много везе са разумом не можемо ништа да тврдимо.

Према другим информацијама, председник Боке Јуниоорс Данијел Анђелики током ноћи је преговарао са адвокатима. Наводно, жеља му је да не изведе екипу на терен, већ да тражи победу пред судом. Због тога је међ Риверовим навијачима оснажила теорија завере по којој је Бока намерно избегла аутопут и до Монументала ишла ужим улицама како би испровоцирала нападе навијача домаћег тима и на превару пригрлила пехар?! Са друге стране, Бокини играчи предвођени Карлосом Тевезом већ су поручили ЦОМНЕБОЛ-у да слободно уручи трофеј свом омиљеном Риверу. Фудбалери гостујућег тима и даље сматрају да не би требало да се игра. Није да их неко пита.

Монументал је иначе званично суспендован због тога што је на стадиону било више људи ни што је капацитет дозвољавао и зато што организатори меча нису обезбедили услове да се објекат напусти у случају нужде. Знате оно са чистим степеништем? Е, па баш то, с тим да смо у Буенос Ајресу заиста видели колико све може да оде дођавола.

Риверове навијаче су наиме на изласку са Монументала препадали друге “колеге”, тукле их и крале им улазнице, јер би оне требало да важе и за данашњу репризу Суперкласика у реваншу финала Копа Либертадорес?! Да је било сукоба са полицијом то се ваљда подразумева у Аргентини.

Иначе, дуел Боке и Ривера одложио је и првенствени окршај Сан Лоренца и Уракана илити Класико Портењо, један од најсмртоноснијих дербија на свету. Такође два клуба из Буенос Ајреса, ни раније нису волели Боку и Ривер, још синоћ су правили проблеме испред свог Нуево Гасометро стадиона, па је и он затворен. А хулигани под утицајем адреналина, лутају по градским улицама тражећи невољу.

Приде, иако је опште познато да организоване навијачке групе у Аргентини, такозване барабравас, нису само скупине фудбалских заљубљеника већ и озбиљни криминални кланови, пре свега умешани у трговину дрогом, али и друге незаконите радње, велики је проблем што су оно камење на Бокин аутобус синоћ бацилли обични, што се каже нормални навијачи. Превише је ту емоција и тешко се то може контролисати.

Али сигурно да може и зато председник Ривера Родолфо Д’Онофрио криви полицију.

“Невероватно, пратња је заказала. Због пет или десет изгредника 66.000 навијача неће гледати највећу утакмицу аргентинског фудбала”, рекао је Д’Онофрио.

Можда ни он сам није у том тренутку био свестан колико је у ствари ситуација озбиљна. Касније је постао. Јер баш у тренутку док је он давао изјаву за једну телевизију стампедо иза његових леђа. Углавном деца из Риверовог омладинског погона, скупљачи лопти… Беже од нереда. Је л сад јасније?



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар