Величковић: Нека свако крене од себе...

"Да бисмо урадили нешто ове године, сваки играч треба да крене од себе и ради још више", рекао је капитен Партизана после пораза од Црвене звезде у првом кошаркашком дербију ове сезоне.

Кошарка 25.11.2018 | 11:15
Величковић: Нека свако крене од себе...
Једна од првих одлука Андрее Тринкјерија по доласку у Партизан била је да ровити Новица Величковић изађе из такмичарског погона и ради на физичкој припреми, како би био у прилици да одговори на изазове модерне кошарке у наставку сезоне.

Испоставило се да је први наступ капитена црно-белих после овог џентлменског договора са Италијаном и готово месец дана проведених на тренинзима завршен поразом у премијерном "вечитом дербију" ове сезоне.

Величковићевих 11 минута показали су да му је потребно још времена да уђе у такмичарски ритам, а Партизанових 40 да је неопходно још рада, енергије и одрицања како би екипа играла кошарку по укусу навијача, односно имала игру за победу над Црвеном звездом.

"Јако је тешко, дерби вуче посебне емоције", рекао је Величковић, на чије расположење после мечева са "вечитим ривалом" никада није утицало то како је он играо, већ ко је на крају победио.

"Тих 5-6 лоших минута у трећој четвртини је дефинитивно пресудило. Треба да учимо, треба да радимо, треба ова пауза да се искористи да сваки играч крене од себе и ради још више и још јаче да бисмо напредовали и као тим и индивидуално...", рекао је и после кратке паузе додао:

"...да бисмо урадили нешто ове године".

Црвена звезда се на друго полувреме није вратила само у новој гарнитури дресова, већ и са новим приступом у одбрани, на који су црно-бели одговорили брзоплетом игром у нападу. Серија 0:16 "убила" је неизвесност у последњој четвртини, после које је домаћин пао на скор 4-5, а гост остао једини непоражени тим у лиги.

Величковић је овај период игре описао речима…

"Намести се таква игра, није ни брз шут, није се везивала ни лоша одбрана... Догодио се пад који су они искуством искористили, то су буквално била 3-4 везана шута. Не урадиш у нападу шта треба и утакмица оде на другу страну. Није то због нечије намере, нити је разлог да се упире прстом. Једноставно, окренули су утакмицу у том тренутку и то је то".

"НАША ПУБЛИКА ЈЕ ЈЕДНА ОД НАЈБОЉИХ У ЕВРОПИ"

Партизан је имао бучну подршку у дворани, али…

"Ми имамо публику и то једну од најбољих у Европи. Апсурд је причати о томе. Они су нама највећа подршка, на нама је да им пружимо сатисфакцију победама. Кошаркашки клуб Партизан има публику која разуме кошарку, која бодри и кад не иде и ми смо им на томе захвални", рекао је један од ветерана у Тринкјеријевом тиму и додао:

"Жао ми је, наравно, што нисмо добили због овакве атмосфере. Честитао бих противнику на победи и то је то".

Величковић је отворено одговорио на питање о томе шта је било пресудно у одлуци да заигра баш у дербију, успешно обављен период опоравка или утицај који има међу саиграчима. 

"Напорно сам радио да бих помогао екипи, пробао сам данас, мада нисам у некој такмичарској форми и то није никакво оправдање... Пробао сам да помогнем саиграчима, јер је ово за многе прва утакмица оваквог типа", рекао је, али напоменуо да се физички осећа добро и да су му потребне само утакмице.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Скола

25.11.2018 11:52

Удари се ти који пут по грудима, Новице. Ста те брига

ОДГОВОРИТЕ