ТУР: Овације за велемајстора Адема Љајића!

Гол и асистенција српског репрезентативца уништили Анкарагучу!

Фудбал 25.11.2018 | 10:00
ТУР: Овације за велемајстора Адема Љајића!
Судар престонице и највећег турског града. Кад је фудбал у питању ту нема дилеме. Посебно не кад је Адем Љајић расположен да игра фудбал. У 13. колу Супер лига српски репрезентативац одиграо је најбољу утакмицу откако је последњег дана летњег прелазног рока стигао на позајмицу из Торина и голом и асистенцијом водио Бешикташ до победе од 4:1 на гостовању код Анкарагучуа.

Толико је Љајић био добар данас – а да је у форми могли смо да видимо и током утакмица у дресу Србије протекле недеље – да су га навијачи, кад је излазио из игре у 79. минуту, наградили стојећим овацијама.

Апсолутно заслужено, био је то шоу у Адемовој режији. Прво је умало поломио пречку на два дела пројектилом из слободног ударца, али није се ту обесхрабрио, већ је наставио да бомбардује противнички гол све док у 23. минуту коначно није пробио. Са ивице казненог простора, голман домаћег тима могао је само да погледом испрати ту стрелу.

Чим је домаћин начет све је постало много лакше. Имали су гости из Истанбула више простора за игру, а имали су наравно и квалитетнији кадар на располагању. Стога само четири минута после Љајићевоггола дуплирана предност. Одлично је по десном крилу пробио Дорукан Токоз, а Мустафа Пектемекје био сам на другој стативи и то је било 2:0.

Ни ту није био крај првог полувремена, пошто је у 44. минуту 19-годишњи Гивен Јалчин мангупски боцнуо лопту преко Коржана Челикаја, али и овде добар део заслуга иде на Љајићев рачун, пошто је баш он млађем саиграчу дотурио сјајну лопту и суштински га спојио са голом.

На крају је Анкарагучу успео само да постигне почасни погодак, али се Огужан Озјакуппотрудио да четвртим голом домаћима одузме и дај осмех.

Супер лиг, 13. коло:

Петак

Галатасарај - Коња 1:1 (0:0)
/Демирок 69аг - Скубиц 90+2/

Субота

Ерзурум - Анталија 1:0 (0:0)
/Анхело 76/

Алања - Кајзери 5:0 (1:0)
/Кампос 45пен, Караса 59, Сисе 74, 79, Фернандеш 81/

Анкарагучу - Бешикташ 1:4 (0:3)
/Ел Кабир 86 - Љајић 23, Пектемек 27, Јалцин 44, Озјакуп 89/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар