РУС: Динамо опет иде ка другој лиги!

Славни клуб изгубио код куће од најгоре екипе руске Премијер лиге.

Фудбал 24.11.2018 | 21:40
РУС: Динамо опет иде ка другој лиги!
Московски Динамо је ове сезоне пријатно изненадио своје навијаче откинувши бодове највећим фаворитима за титулу, али слаба ће то вајда бити уколико се совјетски великан врати међу друголигаше. А уколико овако настави то му свакако не гине. Динамо је у премијерном мечу суботњег програма руске Премијер лиге поражен на свом терену од најслабијег тима лиге - Јенисеја (1:2) који је у досадашњем току сезоне на конту имао свега шест бодова?! 

Трећи тим СССР, једанаестоструки шампион некада једне од најјачих лига Европе - исто толико пута вицешампион - те финалиста Купа победника купова и два пута полуфиналиста истог такмичења, у најкраћем клуб завидног европског реномеа, после данашњег пораза требало би озбиљно да се забрине над својом судбином. Динамо је тренутно на два бода од зоне испадања, у 15. кола постигао је само 11 голова, а до краја првог дела сезоне распоред је доста тежак. Следи гостовање у Казању где нико није победио три месеца, а онда окршај са врло добрим Уралом који је тренутно на четири бода од места које води у Лигу шампиона. 

За предност гостију и озбиљан шок домаћина побринуо ветеран Михаил Комков у 3. минуту утакмице. Дуго је требало Московљанима да се тргну, урадили су то почетком другог полувремена када је Жоазињо успео да изједначи, али чим су домаћи почели да маштају о преокрету сурово их је на земљу спустио дефанзивац Јенисеја Дмитри Јаченко. нису прошла ни пуна два минута од поравнања. 

Динамо јесте имао благу теренску иницијативу, али контролу и доминацију баш и није, па се може рећи да су се гости доста лако одбранили и однели сва три бода кући. Јенисеј у наредном колу дочекује Ахмат пред својим навијачима и то ће бити лепа прилика за фењераша да ухавти прикључак са осталим екипама које се боре за опстанал... 

ПРЕМИЈЕР ЛИГА РУСИЈЕ - 15. КОЛО

Петак
Ахмат - ЦСКА Москва 0:2 (0:0)
/Магнусон 57, Жамалетдинов 97/

Локомотива - Урал 1:2 (1:1)
/Смолов 26 - Кулаков 31, Ел Кабир 51/ 

Субота
Динамо Москва - Јенисеј 1:2 (0:1)
/Жоазињо 53 - Комков 3, Јаченко 55/

Оренбург - Уфа 1:0 (0:0)
/Сутормин 80/

Анжи - Рубин 1:1 (1:1)
/Долгов 36 - Калинин 27/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар