Зоран Мирковић о табу темама српског фудбала...

Не можете цео живот ћутати, можда би требало да имамо глас! Тренер Партизана привилегован пред сусрет са Динамом, јер су му сви фудбалери на располагању. . . Говорио и о репрезентацији и о Марку Јанковићу. . .

Фудбал 24.11.2018 | 21:30
Зоран Мирковић о табу темама српског фудбала...
Каква привилегија: први пут откако је сео на тренерску клупу Партизана Зоран Мирковић је у прилици да састави тим без кажњених и(ли) повређених фудбалера. Информација да су Горан Закарић и Данило Пантић санирали повреде рамена и задње ложе, те да су терапије којима је подвргнут Рикардо Гомеш(није ни путовао на окупљање репрезентације Зеленортских Острва) дале очекиван резултат обрадовале су шефа струке цфрно-белих у освит дуела 17. суперлигашког кола са врањским Динамом.

Да ли ће сви побројани на терен, још се не зна, али је после низа кадровских проблема за освајача Купа Србије позитивно што не гледа у здравствени картон појединаца.

„Добро смо се припремили, сви играчи су на располагању, процена медицинског службе је да су здрави. Чим су ми штиклирани, за мене је то готова ствар. Не бежимо од улоге фаворита, очекујем добру утакмицу и, наравно, победу“, истиче Мирковић пред сусрет заказан за недељу од 17 часова, уз директан пренос на ТВ Аренаспорт 1.

Биће то трећи везани дуел Парног ваљка на стадиону у Хумској, где су претходно пали Војводина и Радник (по 2:0), због чега се очекује хет-трик победа и прекид негативне традиције да екипа игра лоше после репрезенаттивних пауза.

„Не плаши ме то што је било. Последњих дана смо сви били на окупу, не желим да размишљам да може да се деси нешто непредвиђено“, додаје Бата, те уверљиво одговара на новинарску констатацију да је Владимир Стојковић морао да спасава Партизан на гостовањима Пролетеру и Спартаку, баш после претходних пауза. „Ако опет буде на Стојковићу да нешто одбрани, онда нека то и учини. А на нападачима и осталима је да дају свој допринос“.

Имаће фудбалери домаћег тима екстра мотив, јер ће их из ложе гледати пропслављени ас, Деко, од петка специјални гост клуба из Хумске.

„Надам се да ће видети чврст, дисциплинован, маштовит и ангажован Партизан“.

О Динаму, иако је фењераш, без победе на страни, само похвално.

„Чврста екипа, намучила нас је на почетку првенства, дисциплинована је, напред има три брза играча, што значи да нас не чека лак задатак. Да се не заваравамо“.

Толико о самој утакмици. Пажњу овдашње јавности, нажалост, привлаче и детаљи који немају везе са игром, те тако преко пута Зорана Мирковића у недељу неће бити Драган Рецко Антић, кажњен 15-месечном забраном вођења тима због јавног коментарисања стања у српском фудбалу, што се може подвести под вербални деликт. Шеф Партизанове струке је колегијалан.

„Тренери, а и клубови, смо у незгодној ситуацији. Постоје табу теме о којима не сме да се прича, тако је прописао закон. Можда би требало и ми да имамо свој глас, али не знам докле би то отишло. Не знам шта бих вам рекао“.

На новинарско инсистирање присетио се Мирковић времена кад је играо у Калчу и кад је имао право да уради управо ово за чим вапи у Србији. Да покаже став.

„Сигурно смо коментарисали неке детаље: да ли је био пенал, контакт, али се није ишло даље од тога... Нормално је да некад нешто кажете, то је људски. Не можете цео живот ћутати“, напоменуо је Зоран Мирковић.

О ЈАНКОВИЋУ: АКО СМО СЕ НЕШТО ДОГОВОРИЛИ...

Прокоментарисао је шеф Партизанове струке и речи Љубише Тумбаковића којима је критиковао МаркаЈанковића због кршења недисциплине на мечу Црна Гора – Румунија.

„Попут мог пријатеља Тумбаковића, тренер сам који заговара дисциплину. Ако смо се неке ствари договорили онда тако мора да остане“, јасан је Мирковић.

А кад је у питању селекција Србије...

„Репрезентација је постигла успех, прва је у групи Лиге нација, очекује је жреб, имамо добру стартну позицију“, додао је Бата који не жели да коментарише наводе о могућој смени Младена Крстајића са функције селектора. „Ако неко сматра и размишља у том правцу, ко смо ми да о томе причамо“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар