Карлос Тевез: Дао бих све трофеје за овај један!

Легендарни аргентински фудбалер Карлос Тевез један је од деветорице који су као играчи освојили и Лигу шампиона и Копа Либертадорес. Знате ли осталу осморицу?

Фудбал 24.11.2018 | 08:45
Карлос Тевез: Дао бих све трофеје за овај један!
Карлос Тевез је 2003. године са Боком Јуниорс освојио титулу клупског првака Јужне Америке, у такмичењу Копа Либертадорес. Пет година касније освојио је титулу клупског првака Европе са Манчестер јунајтедом, у такмичењу Лига шампиона.

Он је један од деветорице фудбалера који су то успели.

Осим њега исти подвиг направили су и:

Хуан Пабло Сорин (Јувентус и Рибер Плата);
Роке Жуниор (Палмеирас и Милан);
Дида (Крузеиро и Милан);
Роналдињо (Барселона и Атлетико Минеиро);
Кафу (Сао Пауло и Милан);
Валтер Самјуел (Бока Јуниорс и Интер);
Нејмар (Сантос и Барселона);
Данило (Ссантос и Реал Мадрид).

Десет година након што је са Манчестер јунајтедом освојио Лигу шампиона, Карлос Тевез би сада као ветеран јер има 34 године, могао поново да подигне свој други трофеј Копа Либертадорес у финалу које се никада до сада није догодило. Против највећег Бокиног ривала - Ривер Плате.

Први меч на "Бомбоњери" завршен је 2:2, а ко ће се радовати на "Монументалу" знаћемо у суботу око 23 часа (ТВ пренос на Арена спорт 1 од 21х).

Тевез, некадашњи играч Јвентуса, Манчестер ситија и Манчестер јунајтеда, показао је колико му је стало до Боке јуниорс, до навијача, то успеха.

Након што је завршен први меч на "Бомбоњери", довикнуо је својим саиграчима док су поздрављали фанатике на трибинама: "Дигните руке, држите их у ваздуху, је*** ли вам...!".

Показао је тиме колико је привржен клубу, али и навијачима који су прелазили по стотине километара само да би били део спектакла.

Колико су страствени они на трибинама, толико је и Тевез, који је себе једном приликом назвао "нардоним фудбалером".

"Карлитос" је у дугој каријери освојио чак 26 великих трофеја и само је Лионел Меси успешнији аргентински фудбалер од њега. Зато га веома цене у Аргентини, али и ван ње, упркос имиџу који га је често пратио да је "размажена примадона".

"Имам 26 трофеја и све бих дао за овај, за славу клуба. То свако мора да схвати, то је оно што говорим својим саиграчима свих ових дана. Ово финале је највеће. Ми који смо 'рођени' у клубу знамо да се оваква прилика више неће указати, да се неће поновити оваква утакмица", рекао је Тевез уочи двомеча финала против Ривер Плате.

Навијачи Боке Јуниорс сећају се и надају се репризи полуфинала Копа Либертадорес 2004. године, када је, тада 20-годишњи Тевез постигао одлучујући гол у 88. минуту перотив Ривер Плате на "Монументалу", а "Карлитос" је, ионако рањене навијаче Ривера додатно "боцнуо" прослављајући гол чувеним "плесом пилета".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар