ДК - финале: Ћорић донио Хрватској предност!

Хрватска је повела у финалу Дејвис купа победом Борне Ћорића над Жеремијем Шардијем у Лилу.  Силовит старт Хрвата у финалу Дејвис купа! Борна Ћорић донео први поен Хрватској у финалу Дејвис купа, које се игра у француском Лилу.

Тенис 23.11.2018 | 18:10
ДК - финале: Ћорић донио Хрватској предност!
Ћорић је у првом мечу финала победио Шардија са 3-0 у сетовима, 6:2, 7:5, 6:4.

У препуној хали у Лилу Борна није имао никаквих проблема да победи Француза и донесе предност Хрватској у мечу који се игра на три победе.

Шарди је у мечу претрпео четири брејка, а притом ниједном није одузео сервис ривалу. Имао је само две брејк прилике које није искористио.

У другом мечу финала на програму дуел између Жо-Вилфрида Цонге и Марина Чилића, док се у суботу у дублу састају парови Пјер-Иг Ербер/Никола Мау и Иван Додиг/Мате Павић.

Борна Ћорић донео је први поен Хрватској у финалу Дејвис Купа против Француске. Млади тенисер и 12. играч света победио је у првом мечу искусног Жеремија Шардија и то максималним резултатом – 6:2, 7:5, 6:4.

Први меч великог финала у потпуности је припао "коцкастима", који су тако стекли предност и за титулу им недостају два поена.

Најбољи хрватски тенисер Марин Чилић имаће прилику да госте приближи меч лопти уколико данас поподне победи Жоа-Вилфреда Цонгу.

Хрватска је међу 15 освајача Дејвис купа, а прву титулу освојила је 2005. године. После тога играла је још једном у финалу, али није имала успеха против Аргентине 2016.

Французи су знатно успешнији и актуелни су шампиони. "Триколори" имају чак 10 трофеја и још осам пораза у борби за "салатару".

Американци су са 32 трофеја најуспешнији, а још 29 пута су заустављени у финалу. Прате их Аустралијанци са 28 титула, док је Француска на трећем месту изједначена са Великом Британијом.

Србија је шампион Дејвис купа била 2010, а три године касније изгубила је финале од Чешке.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар