Пеп: Прије или касније преузећу неку селекцију!

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола открио је жељу да, у неком тренутку своје каријере, преузме неку репрезентативну селекцију.

Фудбал 25.11.2018 | 19:00
Пеп: Прије или касније преузећу неку селекцију!
Гвардиола је био гост и одговарао је на питања студената једног универзитета у Ливерпулу посвећеном изучавању страних језика и култура.

Једно од питања које је највише интересовало младе студенте је било то да ли ће шпански стручњак икада преузети неку репрезентацију.

"Волео бих да будем тренер неке репрезентације. Пре или касније то ће се и десити. Желим да ми живот буде мало смиренији, да играм више голф... Сада за то немам времена, тако да да – то ће се десити пре или касније, ако ми се укаже прилика и ако ми нека репрезентација 'закуца на врата'. Видећемо", рекао је Гвардиола.

Гвардиола, који је пре Манчестер ситија водио Бајерн Минхен и Барселону, је истакао да је Премијер лига најтеже такмичење у поређењу са осталим домаћим лигама.

"Најтежа је (Премијер лига) због броја утакмица, времена, судијскихи одлука и противничких екипа, има много тога. То је једина лига у којој постоји пет или шест тимова које могу да је освоје", додао је Пеп.

Шпанац је истакао да кроз каријеру расте као тренер и да се из месеца у месец све више привикава на нову лигу, земљу и све остало.

"Сада сам бољи менаџер него што сам био у Немачкој, и бољи него што сам био у Барселони, значајно. Мислим да сам бољи менаџер и зато што сам успео да се привикнем на толико различитих ствари у овој лиги. Она је стварно непредвидива, што се тиче, поред осталог, стадиона и емоције навијача", закључио је Гвардиола.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар