Рамос - цијене га, мрзе га, али он поставља стандарде!

Многи фудбалери не воле капитена Реал Мадрида, мада је Ловрен један од ретких који то говори јавно. Многи га, ипак, цене.

Фудбал 25.11.2018 | 17:00
Рамос - цијене га, мрзе га, али он поставља стандарде!
Многи га мрзе, али то неће рећи.

(осим Дејана Ловрена)

Многи га цене, али то неће рећи.

(осим Ајмерика Лапорта)

Својевремено најскупље плаћени дефанзивац у историји фудбала, док његов 65 милиона евра "буyоут" трансфер у Манчестер сити није "поништио" Вирџил ван Дајк преласком у Ливерпул за 24 милиона више, није се стидео да истакне капитена Реал Мадрида, Серхија Рамоса, за мерило вредности у модерном фудбалу.

Лапорт, Француз због ког је Атлетик Билбао пронашао "рупу" у сопственим правилима селекције, рекао је да га јавност не може сматрати конкурентом за најбољег дефанзивца света све док не буде достигао ниво на ком Рамос игра већ годинама у Мадриду.

Не помињући "прљаву" страну карактера шпанског великана, 24-годишњи дефанзивац шампиона Енглеске сматра да се колеге и он могу мерити само према ономе што Рамос ради на терену и представља у данашњем фудбалу.

"Да ли желим да постанем најбољи дефанзивац Европе? Наравно! Сваки играч ће вам одговорити исто - ко не би волео да буде најбољи?", узвратио је Француз питањем на питање.

"Серхио Рамос је најбољи штопер у свету у овом тренутку, а нама остаје да одговоримо на стандарде које је он поставио", додао је.

Ајмерик је, поред Венсана Компанија, Николаса Отамендија и Џона Стонса, део штоперског квартета који је Пеп Гвардиола окупио на "Етихаду", од ког зазиру многе навале у Енглексој и остатку Европе. Међутим…

"Имамо велике штопере и свако може од некога нешто да научи, али да бисте сматрали да имате предност у односу на остале, морате да имате оно што Рамос има".

Лапорт је уверен да у Ситију и Премијер лиги има добре услове за напредак, нарочито уз методе које на тренинзима примењује Пеп Гвардиола.

"На сваком тренингу на ком се појавите морате да радите веома напорно, јер не постоји други начин да стигнете тамо где желите да будете. То није тајна, нити магична формула - само напоран рад и посвећеност", додао је фудбалер, који је ове сезоне одиграо СВАКИ минут у Лиги шампиона и Премијер лиги, односно ког је Гвардиола одмарао само у два меча Лига купа са Оксфордом и Фуламом.

Уз летошњи Комјунити шилд у ком је шампион победио освајача ФА купа, Челси (2:0), Лапорт је већ провео на терену 1.527 минута и дао два поготка.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар