Нема зезања са Раџом: Готово је са Белгијом!

"Било је неких патетичних изговора", каже ас Интера.

Фудбал 25.11.2018 | 16:00
Нема зезања са Раџом: Готово је са Белгијом!
Штета је направљена, нема повратка назад! Раџа Најнголан је завршио са репрезентацијом Белгије за сва времена.

После несугласица са селектором Робертом Мартинезом које су кулминирале непозивањем Најнголана на Мундијал у Русији, сјајни везиста је још једном потврдио да је репрезентација за њега завршена прича.

„Рекао сам више никада нећу заиграти за репрезентацију Белгије ако не будем позван за Мундијал у Русији. Тако ће и бити. Ја сам човек од речи. И ако се промени селектор и дође неки други тренер који ће ме позвати назад у репрезентацију, нећу прихватити. Сигуран сам у одлуку коју сам донео. Када кажем да је крај онда је стварно крај“, каже Најноглан.

Сматра да је заслуживао бољи третман у репрезентацији.

„Био сам јако разочаран јер сам изостављен из нефудбалских разлога у тренуцима када сам играо добро у великом европском клубу. У репрезентацији је било играча који нису играли ни у својим клубовима, а били су редовни на списку селектора. А ја сам играо 50 утакмица у сезони и опет нисам био на списку. Никада нисам ни од кога захтевао да играм, већ сам једноставно заслужио да будем на месту неких других играча“.

Смета му што је етикетиран као лош момак и што се Мартинез правдао изговорима.

„Било је неких изговора који су патетични. Како сам могао да играм 50 уткмица годишње у Роми ако сам водио исти тај живот за који ме оптужују?! Погрешно је да људи говоре неке ставри, а да претходно нису разговарали са мном. Требало је да ми кажу неке ставри у лице. Да попричамо очи у очи, стиснемо руке и да ме никада више не позовете. За то бих имао више поштовања. Људи свашта причају. Нажалост, када те неко етикетира, увек ће те гледати као такву особу. Ја нисам лош момак. Мислим да ће већина људи који ме познају, рећи да сам особа великог срца. Волим да људе око себе чиним срећнима“.

Остаје навијач Белгије...

„Било је то лепо искуство, играо сам на европском првенству и то је довољно. Остајем навијач због мојих саиграча. Волим их и имам сјајан однос са свима од њих. Али неке ствари и одлуке не могу да прихватим. Био сам јако разочаран када сам без разлога прецртан после сјајног европског првенства“.

Навикава се на живот без репрезентативних обавеза.

„Сваки пут када дође клупска пауза због репрезентативних акција, добијем четири или пет слободних дана и срећан сам јер могу да се посветим неким другим стварима и Интеру. Играм фудбал у Интеру са много страсти и љубави, али ван терена има другачији живот“.

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар