Реал се опет одриче ''Златне лопте''?!

Перез спрема бомбу за новог плејмејкера! Мадриђани опет губе најбољег играча.

Фудбал 28.11.2018 | 11:15
Реал се опет одриче ''Златне лопте''?!
Реал Мадрид се још није опоравио од губитка Кристијана Роналда, а ускоро би могао да опет остане без најбољег играча. И то без Златне лопте!

Последње вести са Приинеја гласе да ће Лука Модрић сигурно добити Златну лопту на гала свечаности 3. децембра. Хрват ће прекинути доминацију Кристијана Роналда и Леа Месија која траје девет година и биће проглашен најбољим играчем света у најпрестижнијем избору. Освајање Лиге шампиона са Реал Мадридом и сензационалан пласман Хрватске у финале Мундијала ће донети Модрићу највредније индивидуално признање у свету фудбала.

И врло лако би могао да са тим признањем напусти Реал Мадрид.

Наиме, Модрићево име није на листи играча са којима клуб планира да продужи уговор. Флорентино Перез је направио списак фудбалера којима ће бити понуђена нова сарадња, али Модрић није на њему. Очигледно су у Мадриду проценили да је право време за продају Хрвата, а ни играч неће имати ништа против пошто је и летос желео да пређе у Интер.

Модрић је 2016. године потписао нови уговор са Реалом до 2020. године вредан 8.000.000 евра по сезони. Његов агент Владо Лемић је покушао да уђе у причу са Перезом око новог уговора, али му је речено да од тога нема ништа. Реал не жели да нуди дугорочни уговор са повишицом играчу који је ушао у 34. годину живота и сматра да је Модрићев зенит прошао. Штавише, Перез се већ окренуо довођењу замене и нациљао Кристијана Ериксена у којег намерава да уложи новац од продаје Кристијана Роналда прошлог лета.

Перез је означио Данца као највеће појачање наредног лета и спреман је да плати и до 80.000.000 евра за њега. Барса је прошлог лета такође желела Ериксена, али је Тотенхем тражио чак 200.000.000 евра што је било превише и за Каталонце. Међутим, ситуација је сада другачија. Ериксен већ месецима одбија да потпише нови уговор са Тотенхемом, а актуелни му истиче у лето 2020. године. Ако га не продужи до следећег лета, јасно је да ће Спурси бити у тешкој ситуацији и да ће вероватно морати да пристану на понуду Реала како не би изгубили Данца годину дана касније без обештећења.

Перез већ има бурну историју трансфера са Тотенхемом. Успео је да лондонском клубу преотме Модрићаи Бејла иако Тотенхем тада није желео да их прода. Реал је „ушао у главу“ играчима који су ступили у штрајк и Тотенхем је морао да попусти. Нешто слично Перез вероватно планира са Ериксеном.

У том случају би Интер коначно дочекао шансу да доведе Модрића. Летос су Неразури притискали Реал,Модрић је хтео у Милано, али је Реал одбијао да га прода јер није имао замену. Интер је тада нудио Модрићууговор на четири године са платом од 10.000.000 евра по сезони што је сјајна понуда за играча његових година. У Реалу то нема шансе да добије.

Нови Интеров директор Бепе Марота је мајстор за овакве трансфере и врло је вероватно да ће посао бити уговорен за следеће лето.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар