Додик Србима: Поднесите оставке

Предсједавајући Предсједништва БИХ Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер РС Радован Вишковић најавили су данас одређене новине у будућем раду. Пракса ће бити да ће се сви важни функционери РС и представници Српске на нивоу зајендичких институција БиХ седмично састајати и разговарати о важним питањима.

Република Српска 21.11.2018 | 19:11
Додик Србима: Поднесите оставке
Жељка Цвијановић, Милорад Додик и Радован Вишковић данас су у Администартивном центру разговарали  о формирању извршне власти и реорганизацији Владе Републике Српске. За сада нико не жели да говори о именима будућих министара.

Наши извори кажу да договори о расподјели ресора још нису завршени. Чињеница је да ће нова Влада бити разнолика и да ће СНСД имати највише фотеља.

Према нашим информацијама СНСД ће водити главну ријеч у осам министарстава.  

’’Сад је то једна друга прича и сваки човијек који буде дошао на позицију мора да зна да није незамјењив’’, рекла је предсједник РС Жељка Цвијановић.

Милорад Додик и Жељка Цвијановић барем јавно не желе да се мјешају у проблеме који се дешавају у ДНС-у. Како сазнајемо, у Влади ће бити мјеста за ДНС – тачније групу ДНС-а која подржава Недељка Чубриловића. Званичне потврде још нема.  

’’Оно што желим јесте да се тамо ствари искристалишу да можемо несметано да идемо у формирање Владе, али нећу никакве прогнозе да дајем’’ – рекла је Цвијановић.

Зато прогнозе даје Милорад Додик. Данас је позвао све представнике Срба у заједничким институцијама и Савјету министара БиХ да поднесу оставке, прије него што их он смјени. Каже да постоји начин да буду склоњени, уколико сами не одступе са дужности.

’’Ово је потврда политици коју водим и у тој политици нема мјеста за људе који су у протекле четири године скрнавили РС. Шта је ту нормално, треба ли да ћутим о томе? Они су ти против којих смо се ми борили, они не могу да врше те дужности. Они нису моји сарадници. Ако хоће да буду моји сарадници мораће да се докажу, а доказивање је да  положе оставке и да разговарамо како ћемо даље",  рекао је предсједавајући Предсједништва БИХ Милорад Додик.

Упозорење Милорада Додика да ће смјенити Србе у заједничким институцијама за ПДП је срамно.

"Страшно је што члан Предсједништва БиХ као мету има управо Србе. Смјене Срба су, осим њега, једино спроводили високи представници попут Педија Ешдауна и Карлоса Вестендорпа.’’ – наводи се у саопштењу ПДП-а.

"Поруке да ће услиједити смјене као вид одмазде некога ко би требало да представља управо све Србе из Републике Српске, упитност избора и начин на који је конституисан и овај сазив НС дају до знања да су у Српској нарушени темељи уставне демократије: владавина народа, правда и истина" – поручили су из ПДП-а.



БН ТВ

Коментари / 63

Оставите коментар
Name

Упосленк у заједничким институцијама

21.11.2018 18:15

Баја, узалуд кречиш, нема од тога ништа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио Пале

21.11.2018 18:45

Ја радим у Сарајеву у дрзавној институцији, на пада ми напамет да оставим посао, 5 уста од моје плате зиви, имам кредит, неце ми Додик хљеб дјеци отети из уста, ако то уради ја цу себе и своју комплет породицу спалити у куци. Дабогда се о себи забавио и он и најмилији му. Да нам Сарајева нема гдје би радили и дјеци хљеб доносили у куцу, има нас много и не дирај нам у залогај дјеци бит це сваста!

Name

Ре Дарио пале

21.11.2018 19:02

Ма КО ЦЕ тебе дират јаднице коси око сарајева и купи смеце Нико öд тебе нетрази оставку

Name

ре дарио

21.11.2018 19:02

Ма тебе нико није ни поменуо. Зна се на кога се мисли

Name

Ре Дарио Пале

21.11.2018 19:03

И ја радим у сарајеву код приватника,има нас пуно који зарадујемо хљеб у федерацији,немамо никаквих проблема,имам добру плату,ста висе Додик цацка мецку,мора се признати да је федерација неупиредиво боља од Рс,

Name

Игор за Дарио

21.11.2018 19:06

Па сто себе и породицу ? Мени да неко ради о глави порадио би и ја њему бар о ледјима.

Name

Дзоо

21.11.2018 19:09

Проблем је сасвим други зна Додик да Цовиц дуго неце дозволити формирање федерације аутоматски це се пренети на дрзавни ниво.То знаци нико немозе смнути тренутне министре док се неизабере скупстинска вецина зна Додо насто пуца али у празно.

Name

Мирослав

21.11.2018 19:10

Ја радим у Сарајеву, Е баш да видим Бају како ће ме скинути са мог радног мјеста. Муже ме за неку ствар повући, заједно са својом богатом фамилијом.

Name

Ре Дарио

21.11.2018 19:16

Трази другог посла,доста си хаљвао,јер сада је тамо стигао Гладни. Цувај породицу и не лупај глупости

Name

ЈОКСИМОВИЦ Д.о.о Пале

21.11.2018 19:19

Наса фирма Јоксимовиц ради на великом стамбено пословном комплексу у Сарајеву Отока Меандар, добро смо плацени и цијењени од стране босњака , а свака цаст и насем газди. Тацно, да нема Сарајева не би имали посла, а Додик нек лаје по својој њиви у Лактасима.

Name

Ре дарио

21.11.2018 19:21

Па није то Додиг рекао да дизес Кредит сам пао сам се убио...

Name

Дарио ре

21.11.2018 19:24

Рекао сам да радим у дрзавној институцији, бас моје радно мјесто је у питање досло због неког СНСД-овца из Лактаса, а ја том табору не припадам. Не ради се само о заступницима и министрима, вец и савјетницима и многим. Надам се да сам мало појаснио. А сто се косења тице ти кркане коси по Лијевце пољу до миле воље, ја сам улозио зивот у науку и сколовање, ето сметљару

Name

За Дарио Пале

21.11.2018 19:24

Е мој Паљанину! Ти се намјестио па благо теби, а? Требас се захвалити Радовану и Крајиснику сто су иселили србе из мјеста која су близе Сарајеву него смрдљиве Пале и сто је Паљанима свануло и у рату и послије рата те на попуни етницке структуре се пробисте ви Паљани и Мокрани који незнате отици даље од Маријин Двора и то само главном улицом мада нису ријетки ни они Паљани који аута остављају на ткз. цетницком паркингу (око вијецнице). Поклопи се биједо у тој супици на Палама и ако богда на бренту цес и ти и твоји укуцани јер сте на то и навикли! Ако будес добар моци цес бити и оператер на цапину али о том по том!

Name

ЈА БУДАЛА

21.11.2018 19:28

На ове обичне раднике у заједничким институцијама нико и не мисли.Зна се шта је Додику сметња СИПА јер је Србин на челу те институције.А затим и ОБА а ту Додик зна да неће ичи како је замислио јер Османагића не може смијенити.Али ће бити напади на његовог замјеника Трифка Буху

Name

Не и не

21.11.2018 19:34

Ма, каква оставка, ко зна кад це се формирати нова власт, ви цете радити и у техницком мандату, само полако без нервозе, недајте да вас испровоцира, а камоли да се спаљујете-и не помисљајте на то.

Name

Министар Лукац

21.11.2018 19:36

Хоцемо Папцино, него како, сви поднијети оставке! Али послије тебе.

Name

Мирослав

21.11.2018 19:47

Знате ли шта ће Баја да уради? Ништа! Баја је био оснивач Федерације БиХ, имате службени гласник. Баја је дао архивску грађу Јасеновца Хрватима. Баја је укинуо војску Републике Српске. Баја је прекинуо платни промет са тадашњом Савезном републиком Југославијом. Баја је рекао "Да Србија треба да се одрекне КиМ, јер то је велики проблем. Ако Шиптари буду у Србији својим гласовима могу да утичу на изборе". За Бају је КиМ изборна база, а што се тиче духовности, то можете објесити мачку о реп, јер ту нема пара. Зато Срби, напријед за Бајом за паре, а морал и достајанство оставите романтичарским будалама.

Name

Ре за Дарио Пале

21.11.2018 19:49

Ето нек ти знаш г....једно Додиковско , нашао се ти србин из неке вукојебине да нападас србе с Пала , држи се ти Цокорских поља око Б.луке . Да не би ви из бањалучке енклаве требали запосјести радна мјеста у Сарајеву. Знате пљачкати само исте.дио РС , ми не би требали дисати. Е зајебо си се

Name

Пале

21.11.2018 20:32

Су рекле за кога су, а ти ако си саветник друга Мектица ко ти брани да га и даље саветујес.

Name

Ре Пале

21.11.2018 20:46

А јесте ви с Пала запосјели сва српска мјеста у државним институцијама.Јел знате ви шта друго да радите осим што зјалите по сарајевским канцеларијама.

Name

Десерт Сторм

21.11.2018 21:02

Већ давно Ирак и Садам Хусеин анектираше Кувајт, па је била она позната реченица " Сада-Ме......Повуци.......трупе из Кувајта" Тако ће и Додик моћи некоме нешто наређивати, може можда у Лакташима и ужем околишу, у Сарајеву неће сигурно, мало си се зајебао друшкане

Name

За Ти

21.11.2018 21:44

А, ти знаш погледати резултате ЦИК-а? И, ти тврдиш, да је Додик побиједио са 70%. То му је поклон од Бранка Петрића ( велики су пријатељи). Зашто није дозволио поновно бројање? Знају и птице на грани, да су избори покрадени. Покрадени новац од народа, Додик је немилице трошио на куповину гласача, на гозбе и даривање Петрића. Све се зна. Морао је све чинити, да побиједи. Иначе, био би ухапшен због стања, у које је довео овај народ. Ни ви , који га овдје подржавате, не радите то џаба.

Name

Ре Дарио

21.11.2018 22:10

Дарио не препири се са будалама спустице те на свој ниво И дотуци на искуство.нека балезгају то су људи мање вриједности.зив И здрав ми био И цела твоја породица.

Name

Бојан

22.11.2018 00:06

Није ми јасно што су се нашли прозваним људи који раде у заједничким институцијама. Додик мисли на директоре и замјенике директора разноразних агенција, чланове разних комисија и одбора...

Name

21.11.2018 18:17

Је ли то српско јединство за које се овај дупеглавац бурлави залагао пре избора?!Која је то штеточина српска,са Човићем се договара а Србе смјењује.Ликујте сад ботови кад вам вођа продаје Р.С. дио по дио и даје усташи трећи ентитет,мрачно јест у његовој позадини али прогледаћете и ви само полако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блука

21.11.2018 18:18

Наравно само за Цубриловицеве,а Павић Нек се у свом петерцу прави главни и прица шупљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смолуца

21.11.2018 21:32

Павиц је дао 100 к гласова коалицији.

Name

Треба

21.11.2018 18:19

Да промјене странку или да подрзе патриотске фракције у својим странкама и нема проблема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

21.11.2018 18:31

Какав патриота , какав водја,сваки непријатељ би те позелио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

21.11.2018 18:33

Баја, КО ЈЕ УБИО ДАВИДА??????????????????????????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.11.2018 18:42

БУДАЛО

Name

Лаус_Гоца

21.11.2018 19:35

Гацо и остали, па то сви знају!

Name

ре ре

21.11.2018 20:10

Ста је коњу боли истина?

Name

Тлико Од Мене

21.11.2018 18:38

Овде нико ниста не мозе да оскрнави ако му ,,неко,,не нареди и ако од ,,неког,, не добије инструкције како да ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како сејеш тако ћеш и жњети!

21.11.2018 18:38

Редом мука по народу хода, брзо ће нови избори а онда буди спреман на ове своје пријетње!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родјо

21.11.2018 18:53

Браво милораде одметници напоље доста је фукарлука

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Родјо

21.11.2018 20:53

Стевандицеви патриоти цекају да ускоце. А онда це нам свима кренути набоље.

Name

Ана

21.11.2018 22:20

Прича глупости, мисли на блеф да натјера српске министре на оставку, па да брже боље постави своје ухљебе жељне власти. Зна он добро да ће се власт тешко конституисати на нивоу БиХ, а да ће савјет министара радити у техничком мандату. Нису српски министри толико луди да му предају своја мјеста, а хрватски и бошњачки да раде у техничком мандату. Доста је више Милораде и тебе и твог млаћења празне сламе.

Name

Џ. Г.

21.11.2018 18:56

Не дирај онога што је крмад крао у селу Нијемци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цика Васа

21.11.2018 19:00

Свака сјекира, одсијеце себи маљ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бисерка

21.11.2018 19:02

ЗНАШ ЛИ МОЖДА ТИ КО ЈЕ УБИО ДАВИДА???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Бисерка

21.11.2018 20:12

Зна 100 %

Name

Поздрав из Сведен

21.11.2018 19:03

ТРАЖИЛИ СТЕ САДА ГЛЕДАЈТЕ И ЛАГАНО ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ви

21.11.2018 20:39

Глефајте да не будете циповани мој друзе то је проблем а овде је забавно.

Name

револуција

21.11.2018 19:05

Нек поднесу Дудук и Бисерка оставке! Боље би им било док не додје до револуције градјана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Којих

21.11.2018 20:41

Градјана кад је и Добој под заставом Српске.

Name

ре револуција

22.11.2018 02:44

Идемо добрим путем да се оствари. Мислим да народ неце дуго трпити. Док се они даље богате и бахато зиве и понасају, народ све веце муке трпи. Свему додје крај!

Name

Ух, ух

21.11.2018 19:14

КОЛИКО СЕ ТРОСКОВА НАПРАВИ У ОВО НЕКОЛИКО ДАНА, КАО ДА СМО ИЗУYЕТНО РАЗВИЈЕНА И СРЕТНА ЗЕМЉА. ГЛЕДАЈ СИРОМАСНИ НАРОДЕ ИСТОЦНОГ ДИЈЕЛА, БАХАЦЕЊЕ И УЗИВАЊЕ У ИЗОБИЉУ, СКУПЕ ОДОРЕ, БИЈЕСНЕ ЛИМУЗИНЕ, ПУНЕ СТОЛОВЕ, А ТИ РИНТАЈ ЗА 400 КМ И ДАЈ ГЛАС ОВОЈ БЕЗБОЗНОЈ КАМАРИЛИ. ПОРЕД СВИХ БЕНЕФИТА И ВАСЕ ПОДРСКЕ, САД ПРИЈЕТЕ. О, ВЕЛИКАСИ ПРОКЛЕТЕ ВАМ ДУСЕ.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти

21.11.2018 20:25

Не знас ни да погледас резултате Цик да је Додик и добио 70посто гласова од тог сиромасног народа. Проблем јесте ви богати који хоцетее да продате насе надлезности.

Name

сwеден

21.11.2018 19:26

Прица глупости све сто предлози ,она два Комсиц и Дзаферовиц неце подрзати и дзаба му.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ДОДИКА

21.11.2018 19:58

РАСТЈЕРАЈ СРБЕ, КЛАЊАЈ ДЗАФЕРОВИЋУ И КОМШИЋУ. ТО ТИ ЈЕ ВУЧИЋ НАРЕДИО И ЧОВИЋ. СРЕДОЈЕ НОВИЋ ПЕГЛА КРИМИНАЛНИ ДОСИЈЕ ТВОЈИ ДУЖНИКА КРИМИНАЛА. ЉИГО.

Name

Студент

21.11.2018 20:06

Добро, нека поднесу оставке, али ко нам гарантује да је његова политика исправна??Нико!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цовек

21.11.2018 20:43

Је добио гласове да спроводи своју политику а за 4 године це се видети како је успео.

Name

РЕ ре

21.11.2018 22:22

Не може сам да проводи своју политику без конституисања скупштине БиХ и остала два члана предједништва. А то ће се одужити. Он само на овај начин смирује своје кадрове жељне министарских фотеља.

Name

Ветеран

21.11.2018 20:08

Могу мислити шта о нама мисли нормалан народ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

21.11.2018 20:53

Тортура ће у наредном периоду бити још већа но досад. Доде мора да држи под контролом све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА БАЊУ ЛУКУ

21.11.2018 21:15

СИГУРНО ТОРТУРА ЈЕР ЈЕ ФРУСЗРИРАН ШТО НЕМА АУТОРИТЕТ У СВОЈОЈ ПОРОДИЦИ.,, АГАПЕ,,

Name

паљанин

21.11.2018 21:15

Претпостављам да се ради о функционерима са одређеним мандатом из реда српског народа, никако о професионалцима у редовном радном односу. Ја сам паљанин, зато тврдим да не постоји овај Дарио који ће као остати без посла у Сарајеву, нити постоји фирма Јоксимовић, нити не знам ко трећи? Зато бих замолио коментаторе из Српске да буду паметни, поготово потеницијално коментаторе из Пала и регије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нисте у праву

21.11.2018 22:36

ББ Јоксимовиц доо Пале, ево оглас за пријем радника з а послове у Кантону Сарајево и на Јахорини, превоз смјестај топли оброк.......мај 2018

Name

ББ- ЈОКСИМОВИЦ ПАЛЕ ре Паљанин

22.11.2018 07:10

Фирма Јоксимовиц д.о.о. Пале , адреса Хајдук Вељкова 1 , власник Бојан Јоксимовиц. Ево ти подаци да не лапрдас глупости. Ова фирма запосљава веци број радника у градјевинском сектору. Распитај се мало о нама и референцама . Фирма за понос .

Name

РУЗА

21.11.2018 21:50

КОЈЕ ПРЕДСЈЕДНИСТВО КОЈИ ЦИРКУС???? КО ЈЕ УБИО ДАВИДА??? МАМУ ВАМ ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

22.11.2018 06:56

Нормално је да побједник бира свој тим. Ваљда су зато и одржавани избори. А шта би ПДП да губи и да настави по старом хахаха, неће да може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да, да

22.11.2018 11:03

Поднесите, па ослободите мјесто за Додигове-хрвате.

ОДГОВОРИТЕ