Француска: Друга жртва протеста

Још једна особа погинула је у Француској током протеста против повећања пореза на гориво, који се одржавају широм земље. То је друга жртва протеста, за време којих су демонстранти блокирали кључне путеве, док је више стотина људи повређено.

Свијет 21.11.2018 | 15:01
Француска: Друга жртва протеста
Француско Министарство унутрашњих послова упутило је "искрено саучешће" породици и пријатељима мотоциклисте, који је у понедељак страдао у саобраћајној несрећи у блзиини бране у југоисточном департману Дром. 

Међутим, министарство у саопштењу није детаљније образложило како је мотоциклиста страдао.

Претходно је саопштено да је једна 50-годишња жена страдала, када се мајка с дететом која се налазила у колима успаничила пошто су учесници протеста окружили њен аутомобил и почели да лупају по крову.

Мајка се успаничила и колима јурнула ка гомили, и том приликом наведена жена је страдала. 

У међувремену, протести, чији учесници носе жуте прслуке, данас су настављени на путевима широм Француске, а Министарство унутрашњих послова осудило је насиље које је довело до тога да 552 учесника протеста и 95 полицајаца буде повређено.

Повећање цене фосилних горива је део стратегије председника Емануела Макрона да се одустане од те врсте горива, а многи возачи их сматрају као равнодушност врха власти према свакодневним економским проблемима грађана.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кум

21.11.2018 15:06

Код нас се то зове обојена револуција,покусај да се сруси влада или ти људи су плацени да праве немире итд безброј разлога би наса влада насла само није да се људи градани боре против поскупљења горива и то неовисно ко је позиција или опозиција.Две мртве особе и стотине повринедених.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисел

21.11.2018 18:30

Зар су ови французи толики дивљаци,нека додју у БИХ па да виде како људи достојанствено подносе поскупљења.

ОДГОВОРИТЕ