Дочекао својих 5 минута: Меси видио мајсторију Икардија!

Као неко ко не пропушта утакмице аргентинске Примере, Меси је вероватно гледао и пријатељски меч своје репрезентације са Мексиком у ком је "непожељни" Икарди постигао ПРВИ гол у националном дресу.

Фудбал 21.11.2018 | 13:30
Дочекао својих 5 минута: Меси видио мајсторију Икардија!
Некадашњи полазник каталонске фудбалске школе, "Ла Масије", а данас капитен и најбољи фудбалер једног од три највећа италијанска клуба, Интера, постигао је ПРВИ гол за репрезентацију Аргентине у 26. години.

Шестомесечно чекање Леа Месија да одлучи игра ли или не за национални тим, отворило је простор привременом селектору Лионелу Скалонију и његовом асистенту Паблу Аимару да испробају нове опције, међу којима је и једна "забрањена" - Мауро Икарди.

Фудбалер, који је и данас непожељан међу старијим фудбалерима аргентинске репрезентације, због тога што је својевремено "украо" супругу земљаку Максију Лопезу и тако навукао гнев многих, па и Месија, заиграо је од старта јутрос у пријатељској утакмици са Мексиком и после два минута игре постигао првенац у националном дресу.

На асистенцију Ерика Ламеле, Икарди је фантастично примио лопту, дриблингом избацио двојицу чувара и левом ногом рутински савладао Хесуса Мануела Корону, ког је у 87. минуту из тек трећег ударца у оквир гола домаћег тима преварио и Пауло Дибала на пас Ђованија Симеонеа.

Истим резултатом као и пре пет дана на "Марио Алберто Кемпес" стадиону у Кордоби, Аргентина је савладала Мексико и на "Малвинас Аргентинасу" у Мендози - 2:0 (1:0).

У првом сусрету ове дфве репрезентације стрелци су били Рамиро Мори у 44. и Исак Бризуела аутоголом у 83. минуту, а Икарди је на том мечу ушао у 57. уместо клупског колеге Мартинеза.

Од елиминације у осмини финала Мундијала у Русији, у незаборавном мечу са Француском (4:3), "гаучоси" су одиграли шест пријатељских мечева чекајући Месија да донесе одлуку да ли се повлачи или не, добили четири, ремизирали са Колумбијом (0:0) и изгубили од Бразила (1:0).

Икарди је већ дуго један од најопаснијих нападача света и најбољих фудбалера Серије А, у коју је дошао 2011. као полазник "Ла Масије" без шанси да заигра за први тим Барселоне. Сампдорија га је купила за 300.000 евра и брзо је почео да се исплаћује.

После 11 голова на 33 меча за клуб из Ђенове, Икарди је 2013. прешао у Интер за 13 милиона евра и брзо победио конкуренцију у борби за место у шпицу. Иако људима са "Ђузепе Меаце" није било лако да се изборе са његовим темпераментом, који га је доводио у сукоб и са "тифозима" клуба, Икардију је пре три сезоне додељена капитенска трака и, од када је носи на руци, голова је само још више.



Овај 25-годишњи центарфор постигао је 117 голова уз 25 асистенција на 195 наступа за "неразуре", ове сезоне био је стрелац десет пута на 13 мечева уз две асистенције, а неки од његових голова донели су екипи Лућана Спалетија злата вредне победе и у Серији А и у Лиги шампиона.

Иако већ неко време нема дилеме око тога да ли је најбољи аргентински шпиц, Икарди је од дебија за национални тим у октобру 2013. до данас забележио само девет наступа (!?), а нешто више од пет година касније и ПРВИ гол!

Резултати пријатељских утакмица одиграних у Јужној Америци: Чиле - Хондурас 4:1, Перу - Костарика 2:3, Панама - Еквадор 1:2, Салвадор - Хаити 1:0.

Аргентина: Руљи (Газанига) - Меркадо, Фунес, Канеман - Меза (Симеоне), Аскасибар (Паредес), Переира, Акуња - Ламела (Ло Селсо), Де Паул - Икарди (Дибала).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар