Навијачи нису дошли, Митар није љут: И ја не бих!

Први стрелац УЕФА лиге нација зна због чега не би требало критиковати публику.

Фудбал 21.11.2018 | 18:45
Навијачи нису дошли, Митар није љут: И ја не бих!
"Пасје време" и непокривени стадиони у Србији.

На све то, и репрезентативци Србије дуго су се мучили у уторак увече да пробију бедем пред голом Литваније, а комплетну слику додатно су погоршавале празне трибине.

Тек око 1.000 гледалаца окупило се по кишовитом и изутетно хладном времену на стадиону у Хумској да испрати последњу утакмицу "орлова" у првом циклусу Лиге нација и последњу у 2018. години.

"Нисам очекивао више публике, јако је хладно и пада киша. И ја да сам навијач не бих дошао колико је хладно", искрен је био Александар Митровић у разговору са новинарима после утакмице.

"Знам да ћемо имати подршку када буде најпотребније", додао је нападач наше селекције, који је још једним голом - шестим у шест утакмица - постао најбољи стрелац Лиге нација.

"Лепо, још једна награда за труд који улажем. Импонује ми, али важније је да смо испунили циљ и завршили као први у групи", констатовао је Митровић.

Поред његовог поготка, они малобројни који су дошли у Хумску, видели су их још три у мрежи гостију. Србија је савладала Литванију 4:1 и "оверила" прво место у групи са поменутим ривалом, Румунијом и Црном Гором.

"Било је тешко прво полувреме. Бранили су се са доста играча. У наставку смо дали брзо два гола и све је било лакше".

У другом полувремену остварила се жеља многих да у нападу гледају тандем Пријовић - Митровић. Дугокоси центарфор заменио је Мијата Гаћиновића и приказао одличну игру.

Дао је гол, асистирао Живковићу, погодио стативу и одлично деловао уз првог стрелца такмичења.

"Лакше је било када је Пријовић ушао. Прво полувреме сам био усамљен са пет њихових играча и улазак Пријовића ми је много помогао. Одвлачили смо један другом дефанзивце и отварали простор. Ми се јако лепо слажемо и на тренинзима и у игри", задовољан је Митровић сарадњом са центарфором ПАОК-а.

На питање новинара која му формација више одговара - да ли када је усамљен у шпицу или када има помоћ - нападач "орлова" и енглеског Фулама је одговорио кроз осмех.

"Она у којој дајем голове", рекао је и брзо додао:

"Мени је лакше 4-4-2, али зависи и од противника".

Због одличног учинка нападача на клупској сцени ове сезоне, селектор Младен Крстајић имао је "слатке муке". Прилику да играју заслужују и Митровић и Пријовић и Јовић.

"Јесте, то је добро. Не само у нападу, него имамо добре играче на свим позицијама. Селектору је можда тешко, али сигурно и лепо", закључио је Митровић.

Освојеним првим местом у групи, Србија је обезбедила пролаз у Б дивизију, али и учешће у баражу квалификација за Европско првенство.

До марта су "орлови" слободни, а видећемо које ривале у квалификационој групи ће им жреб доделити...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар