ЛН - бараж: Србија на Норвешку у полуфиналу!

Нови чланови Дивизије А су Швеђани, Немци изгубили статус носиоца уочи жреба за ЕУРО. . .

Фудбал 21.11.2018 | 12:15
ЛН - бараж: Србија на Норвешку у полуфиналу!
Тријумфом над Литванијом (4:1) репрезнетација Србије није само обезбедила прво место у својој групи Дивизије Ц у Лиги нација и на тај начин пласман у вишу лигу, већ је осигурала другу шансу да се нађе на ЕУРУ 2020. у случају да не успе да се квалификује кроз "регуларне" квалификација. Ето, ту долазимо до кључне поенте овог новоформираног такмичења на чији се први циклус лигашког дела вечерас спустила завеса. 

Уз Орлове победници група у Дивизији Ц су још Шкотска, захваљујући вечерашњој победи над Израелом (3:2), Норвешка (јуче добила на Кипру, док су Бугари ремизирали са Словенијом) и Финска, која је још раније оверила прво место у својој групи. Када се направи мини табела победника група (одбијају се бодови освојени против четвртог у групи) долазимо до следећег редоследа: 1. Шкотска; 2. Норвешка; 3. Србија: 4. Финска. Према пропозицијама УЕФА први се у полуфиналу састаје са четвртим, код куће, док други дочекује трећепласираног. Јасно вам је, дакле, да Србија иде на ноге Норвешко, а онда у случају победе, чека бољег из сусрета Шкотска - Финска, па се жребом одлучује где ће бити одиграно "велико финале" и ко иде на ЕУРО. 

Још једном понављамо, све ово важи само у случају да сва четири ова тима не оду на ЕП кроз квалификације. Или прецизније, ко се од ових екипа пласира на ЕУРО кроз квалификације, мења га други из групе. Своју шансу тако и даље чекају Бугари, Румуни, Мађари и Израелци. Рецимо, уколико би Норвешка отишла на ЕП кроз квалификације, а ми не, играли бисмо у полуфиналу овог мини турнира Лиге нација против Бугара. 

Синоћњи мечеви одлучивали су о још неким стварима. У Дивизији А, на пример, реми Португала и Пољске (1:1) значи пад Немачке у други шешир уочи жреба за квалификације за ЕУРО. И то због лошије гол разлике од Пољака. Оба тима завршила су са по два бода такмичење - Исланд отпао раније из конкуренције за први шешир са 0 бодова - тако да је пресудио тежак пораз Панцера од Холандије - 0:3. 

Велику победу остварили су и Швеђани у Дивизији Б. Они су тукли Русе са 2:0 и због бољег међусобног скора - с истим бројем бодова завршили - скочили у вишу дивизију. Линделеф и Берг својим головима однели су превагу у том сусрету.  

Промоцију у виши ранг остварила је и селекција јужне српске покрајине КиМ, пошто је у директном окршају тукла Азербејџан са 4:0. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мрачајски прото

21.11.2018 11:53

Да, србска покрајина Косово и Метохија (КиМ), а не Косово како наши вјековни непријатељи сада пишу, а нажалост пишу и говоре наши несретни политичари, па и обичан човјек који не умије да мисли својом главом. Сјетите се како су муслимани Босну и Херцеговину прозвали ткз. Босном ( а Херцеговина - никс) да би постали босанци-бошњаци, иако ове двије ријечи немају везе једна с другом.

ОДГОВОРИТЕ