Да се Пријовић пита - Митар и он сваки меч!

"Наравно, пита се селектор", додао је нападач ПАОК-а. Пријовић: Уживам да играм са Митровићем, безобразни Љајић! Александар Пријовић ушао је у игру на полувремену и покренуо Србију ка победи над Литванијом (4:1).  

Фудбал 21.11.2018 | 10:45
Да се Пријовић пита - Митар и он сваки меч!
Нападач ПАОК је ретко добијао шансу од селектора Младена Крстајића у Лиги нација, али је у одлучујућем мечу постигао гол који је преломио утакмицу.

"Сваки гол је битан, прво што смо победили, а онда лично. За сваког шпица је битно да постиже голове, срећан сам због тога", рекао је Пријовић. 

Јавност и медији су често од селектора Крстајића тражили да игра са двојицом нападача, а Пријовић и Митровић су против Литваније показали да могу заједно да буду на терену.

"Био је тежак терен, а они су стајали са петорицом позади. Било је тешко са једним нападачем, са два шпица смо извукли добар резултат. Добро сарађујем са Митровићем, то се види. Уживам да играм с њим, али није на мени то да одлучим, да ја одлучујем играли бисмо сваку утакмицу". 

Осим гола, Пријовић је забележио и сјајну асистенцију за Адема Љајића. 

"Безобразно је завршио, али дао је гол, па је све у реду. Добра асистенција за добар гол. Како сам му дао пас, тако је завршио", нашалио се нападач ПАОК.

Јавност је прижељкивала и прижељкивала, а селектор је у потреби за резултатом ризиковао и у другом полувремену меча против Литваније заиграо са два нападача.

Одмах је улазак Александра Пријовића донео живост у игри нашег тима, постали смо "ноћна мора" Литванаца после сваке убачене лопте у шеснаестерац, а последица тога су и четири гола у наставку меча за пласман у "Б" дивизију Лиге нација.

"Остварили смо циљ првим местом. Бољи смо били у другом полувремену, када смо и успели да пробијемо њихову густу одбрану. Заиграли смо са два нападача и то се показало као добро. Драго ми је због победе, а онда и због датог гола", рекао је Александар Пријовић који је постигао гол и притом забележио асистенцију за Адема Љајића.

"Безобразно је завршио акцију, али битно да је дао гол. Завршио је као што сам му ја и додао".

Многи сматрају да Пријовић и Митровић не могу заједно на терену, али се нападач ПАОК-а - који је најчешће мечеве "орлова" гледао с клупе - не слаже са тим.

"Показали смо да можемо да играмо заједно, стварно уживам да играм са њим. Да ја одлучујем, играли бисмо сваку утакмицу тако, али наравно, пита се селектор".

О игри са два нападача говорио је и Антонио Рукавина.

"Није било лагано као што резултат показује, али не треба тражити алиби у тешком времену или њиховој дефанзивној игри. Пријала нам је промена у другом полувремену када смо заиграли са два шпица и на селектору је да одлучи, али свакако да смо тако опаснији. Наравно, зависи и од тога ко је противник. Данас се то показало као добра одлука", казао је искусни бек.

На данашњој утакмици, услед одсуства Тадића, Матића и Коларова, око његове руке била је капитенска трака, први пут од почетка меча у дресу "орлова".

"Велика ми је част због капитенске траке", казао је Рукавина и додао:

"Нисмо знали резултат из Подгорице, тако смо се договорили и стручни штаб нам није рекао у полувремену да Румунија води. Гледали смо само нас, јер чак и да Црна Гора није изгубила, не би било реално да ми не победимо".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар