Јанкаускас: Србија је једна од најјачих екипа у Европи!

Селектор Литваније, Едгарас Јанкаускас, разочаран је што његов тим није остварио бољи резултат у Београду.

Фудбал 21.11.2018 | 10:30
Јанкаускас: Србија је једна од најјачих екипа у Европи!
Литванија је поражена од Србије 4:1 у последњем колу Лиге нација, па је тако без иједног бода у Групи 4 елиминисана у Лигу Д.

"Честитам Србији. Јасно је да су јачи тим, али сматрам да смо били добри данас, поготово у првом полувремену, нисмо дали противнику превише места да развије игру. У другом делу смо примили брзо гол, а остали смо и без енергије и тада нас је Србија докрајчила", рекао је Јанкаускас. 

Литванци су намучили "Орлове" у првих 45 минута у Хумској, погодили су и пречку при 0:0, а потом запретили смањивши на 1:2.

"Србија је тим који се квалификовао на Светско првенство. Ја је сматрам једном од најјачих екипа у Европи, нарочито гледајући имена која играју. Што се тиче саме Лиге нација, мислим је она добра, квалитетна, али ми нисмо били у адекватној групи, пошто су скоро све екипе сто места изнад нас на УЕФА ранг листи. Нисмо искусна екипа, имамо шесторицу првотимаца који играју домаћу лигу, која није јака. Наравно да смо разочарани укупним пласманом у групи. Искуство и лекције које смо добили кроз ово такмичење биће добро за литвански фудбал".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар