ЛН - 4:0 на "Вокрију": Тзв. Косово без пораза у виши ранг!

Историјска победа Косова за пласман у Лигу Ц! Фудбалери такозваног Косова победили су Азербејџан са 4:0 у последњем мечу групе три Лиге нација Д.  Уз три гола везисте Херенвена, Зенелија, репрезентација такозваног Косова изборила је и Ф4 на ком ће имати право на поправни у квалификацијама за ЕУРО 2020.

Фудбал 21.11.2018 | 09:45
ЛН - 4:0 на "Вокрију": Тзв. Косово без пораза у виши ранг!
Овим тријумфом Косово* се пласирало у виши ранг, односно Лигу Ц, пошто су после шест одиграних мечева остварили 14 бодова, пет више од другог Азербејџана.

Голове за домаћи састав постигли су Зенели у другом, 50. и 76, као и Рахмани у 61. минуту.

Играчи такозваног Косова били су веома сигурни пред голом јер је од пет шутева, који су ишли у оквир гола, чак четири завршило у мрежи Азербејџана. 

Ово је највећа победа за фудбалски тим Косова* од када се такмиче под окриљем УЕФА. 

У истој групи фудбалери Малте и Фарских Острва одиграли су 1:1. Овај меч није имао резултатски значај.

Фудбалска репрезентација такозваног Косова, након што је волшебно и кршењем правила примљена у чланство ФИФА и УЕФА, одиграла је десет утакмица у квалификацијама за Светско првенство у Русији и освојила један бод.

Од тада, рачунајући и четири пријатељске утакмице у паузи од краја квалификација за Мундијал до почетка УЕФА лиге нација, селекција коју је преузео швајцарски тренер и скаут Бернар Шалан, одиграла је десет мечева без пораза, победила у осам и "шетњом" изборила промоцију у Ц лигу у наредном циклусу.

На затварању Групе 3, на Стадиону "Фадиљ Вокри" у Приштини, гости су победом могли да покваре "журку", зграбе прво место и изборе пласман у виши ранг иновативног такмичења, али нису били ни близу:

Такозвано Косово - Азербејџан 4:0 (1:0), уз три гола везисте Херенвена, Абера Занелија и један штопера Динама, Амира Рахманија. Две асистенције забележио је леви бек, Бењамин Колољи.

Ова два два тима борила су се за прво место у конкуренцији Фарских Острва и Малте, а као пресудни испоставили су се ремији Азера са Малтешанима и код куће и у гостима.

"Косово" ће заједно са победницима група 1, 2 и 4, Грузијом, Белорусијом и Македонијом, наступити на Фајнал-фору Д лиге у марту 2020, на ком ће победник изборити место на Европском првенству.

Група 3

"Косово" - Азербејџан 4:0 (1:0)
/Зенели 2, 50, 76, Рахмани 61/

Малта - Фарска Острва 1:1 (1:1)
/Корболан 4 - Јоенсен 3/

Табела:

1. тзв. Косово 4-2-0 (15:2) 14
2. Азербејџан 2-3-1 (7:6) 9
3. Фарска Острва 1-2-3 (5:10) 5
4. Малта 0-3-3 (5:14) 3

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар