ЕЛ: Макаби није "живнуо" ни с новим тренером!

Мицић одличан – Ефес лако са "Поносом Израела".  Кошаркаши Анадолу Ефеса победили су Макаби из Тела Авива са 90:77, у осмом колу Евролиге.  Ефес више није група грађана, Ефес сада меље! Данстон други најбољи блокер у историји Евролиге, Васа Мицић флертовао с дабл-даблом.  Макаби није имао шта да тражи у Истанбулу.

Кошарка 21.11.2018 | 08:00
ЕЛ: Макаби није "живнуо" ни с новим тренером!
Долазак новог тренера углавном изазове позитиван шок, међутим Јанис Сферопулос, који је заменио Невена Спахију на клупи Макабија, није успео у томе.

Клуб из Истанбула контролисао је ритам меча од почетка до краја и заслужено је дошао до шесте победе у сезони. Екипа Ергина Атамана спада међу највећа изненађења у досадашењем делу Евролиге.

Српски кошаркаш Василије Мицић одиграо је још једну сјајну утакмицу, пошто је за 30 минута на терену простигао 12 поена и поделио осам успешних додавања. 

Најефикаснији код Ефеса били су Данстон и Плајс са 14 поена, по 12 су убацили Мицић и Ларкин, Симон је постигао 11, док је двоцифрен био и Бубоа (10п). 

У пораженом саставу Џони О'Брајант је постигао 19, док је подбацио Скоти Вилбекин који је постигао 10 поена, али је из игре шутирао 3/12. 

После осам одиграних утакмица Ефес има скор 6/2, док је Макаби остао на једној победи (1/8).



Промена тренера није донела "инстант" побољшање код Макабија.

Јанис Сферопулос доживео је пораз у својој првој такмичарској утакмици на клупи "Поноса Израела" и то против екипе с којом заиста уме да "изађе на крају" - пошто је до данас имао четири везана тријумфа против Ефеса.

Турски представник у Евролиги је међутим читав меч водио против Макабија, а последњи налет гостију "одбио" је Брок Мотум када је почетком четвртог периода погодио тројку за "+12".

То је била недостижна предност...

Ефес - Макаби 90:77 (16:14, 22:17, 24:22, 28:24)

Екипа Ергина Атамана тако наставља да пружа добре партије ове сезоне пошто је поправила скор у Евролиги на 6-2, док је Макаби "закуцан" за дно с једним тријумфом и седам пораза, што је учинак који за сада имају и Химки, Будућност и Дарушафака.

Код домаћина су Брајант Данстон и Тибор Плајс постигли по 14 поена, два мање забележио је Шејн Ларкин, док су двоцифрени били и Крунослав Симон (11) и Родриг Бубоа (10).

Сјајну партију пружио је и српски "плеј" Василије Мицић, који је на данашњој утакмици "пробио" границу од 500 поена у Евролиги, пошто је завршио с учинком од 12 поена, 2 скока и 8 асистенција.

Сусрет је обележила и блокада Брајанта Данстона током прве четвртине чиме је с друге позиције "најбољих икада" блокера Евролиге "свргнуо" Јаниса Бурусиса (194), док је и даље далеко некадашњи центар Барсе и Уникахе - Фран Васкез са 249.

Код Макабија је Џони Обрајант предводио листу стрелаца са 19 поена и шест скокова, док је Скоти Вилбекин имао много проблема с одбраном Ефеса и меч завршио с 10 поена (2/7 за три).

Последњи пут су у Ефесу овако добро стартовали још у сезони 2014/2015 када их је у четвртфиналу Евролиге зауставио Реал. Имали су и касније добре играче, али никад тим, па ни резултате. Међутим, ове сезоне код Ергина Атамана то изгледа сасвим другачије. Шесторица кошаркаша истанбулског тима уписала су двоцифрен учинак у поенима, а Ефес је у осмом колу Евролиге савладао Макаби са 90:77 и уписао трећу узастопну, а укупно шесту победу.

Преломили су Турци утакмицу тек у последњој деоници, али су суштински све време држали ситуацију под контролом, пошто су већ средином друге четвртине стигли до двоцифрене предности и до краја меча се држали на безбедном одстојању.

Брајант Данстон и Тибор Плајс су били најефикаснији у победничком тиму сап о 14 поена, али је ово вече дефинитивно припало америчком центру. Данстон је наиме забележио и две рампе и тако је прескочио Јаниса Бурусиса на другом месту вечне листе најбољих блокера Евролиге. Данстон је тренутно на коти 195, док је недодирјиви Фран Васкез и даље далеко са 249 блокада.

Још четворица играча домаћег тима пребацила су двоцифрен број кошева. Догуш Балбај је добацио тачно до 10, Крунослав Симон је имао 11, а Шејн Ларкин и Василије Мацић су постигли по 12 с тим да српског плеја треба похвалити и за осам асистенција.

У пораженој екипи одскочио је Џони О’Брајант са 19 поена, али то није помогло Јанису Сферопулосу да избегне пораз на дебију у клубу из Тел Авива.

Резултати 8. кола:

уторак

Ефес - Макаби 90:77
Фенербахче - Дарушафака 100:79
Бајерн - Олимпијакос 62:72
Реал Мадрид - Гран Канарија 89:76

среда

Химки - Будућност (18.00)
ЦСКА Москва - Жалгирис (18.45)
Панатинаикос - Барселона (20.00)
Армани - Басконија (20.45)

Табела: Реал Мадрид 8-0, ЦСКА Москва 7-0, Фенербахче 7-1, Ефес 6-2, Армани 5-2, Барселона 5-2, Панатинаикос 4-3, Олимпијакос 4-4, Жалгирис 3-4, Бајерн 3-5, Басконија 2-5, Гран Канарија 2-6, Химки 1-6, Будућност 1-6, Дарушафака 1-7, Макаби 1-7.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар