Ново хапшење у Македонији

Бивши шеф државне безбедности Сашо Мијалков ухапшен је и спроведен је у затвор у Шутки. Поред Кирила Божиновског, генералног секретара кабинета Груевског и Милета Јанакијевског, бившег министра са саобраћај и везе, Мијалков је трећи притвореник из владе одбеглог премијера.

Регион 20.11.2018 | 23:00
Ново хапшење у Македонији
Мијалкову је одређен притвор од 30 дана због опасности од бекства. Он је са лисицама на рукама из скопског хотела "Мериот" спроведен у истражни затвор у Шутки.

Одређен му је притвор на захтев Специјалног јавног тужилаштва, у случају "Таргет - Тврђава", речено је из те институције за Плусуинфо.

Та два случаја ("Тврђава" и "Таргет") воде се прислушкивање за које су осумњичени тадашњи високи функционери државне безбедности и Министарства унутрашњих послова и најближи сарадници бившег премијера и лидера ВМРО-ДПМНЕ Николе Груевског.

У предмету "Тврђава" осумњичена је и бивша министарка унутрашњих послова Гордана Јанкуловска, а у "Таргету" Сашо Мијалков, који је и рођак Николе Груевског.

Поред Кирила Божиновског, генералног секретара кабинета Груевског и Милета Јанакијевског, бившег министра са саобраћај и везе, Мијалков је трећи притвореник из владе одбеглог премијера.

(РТС) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МИ

21.11.2018 06:44

Овакве филмове у РС нецемо гледати никада, а кандидата је и превисе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурија

21.11.2018 08:32

Код нас нема довољно места у затвору да се сви потрпају зато И нема хапсења.

ОДГОВОРИТЕ