ЕК: Билан "овјерио" Асвелов пласман - добро и за Партизан!

Француски тим славио на гостовању у Анкари. Турк Телеком остао на победи више у односу на Партизан, уз одигран меч више.

Кошарка 20.11.2018 | 19:55
ЕК: Билан "овјерио" Асвелов пласман - добро и за Партизан!
Кошаркаши Асвела преузели су, бар на вече, прво место на табели Групе Ц Еврокупа, у којој се такмичи и Партизан.

На челу са одличним Миром Биланом (23 поена, 7 скокова), екипа Звездана Митровића тријумфовала је у Анкари, направила одлучујући корак ка Топ 16 фази и задржала тамошњег домаћина на победи предности у односу на српског представника:

Турк Телеком - Асвел 78:83 (25:16, 13:29, 22:22, 18:16)

Иако је Реџи Рединг (19 поена) пружао велики отпор фавориту и иако је практично сам држао турског представника у игри до завршнице, гости из предграђа Лиона остварили су други европски тријумф у гостима.

Екипа Бурака Горена константно је заостајала од средине друге деонице, али је у претпоследњем минуту Рединговим поеном пришла на само посед заостатка (78:80).

А, онда је поново Билан ступио у први план!

Хрватски центар је стао на линију пенала, искористио други покушај (78:81), затим у одбрани блокирао Рединга, па украо лопту домаћима! Уследила је његова асистенција ка Амину Нои, а он је положио лопту кроз обруч и "оверио" тријумф гостију.

Српски центар Владимир Штимац постигао је 15 поена за домаће. уз пет скокова.

Навијаче Партизана обрадоваће чињеница да је Турк Телеком остао на победи више у односу на екипу Андрее Тринкијерија, уз одигран меч више. Интересантно је да ће српски и турски представник управо међусобним дуелом 19. децембра у "Пиониру" затворити групну фазу Еврокупа.

У међувремену, црно-бели ће гостовати Асвелу.

Парови 8. кола:

Турк Телеком - Асвел 78:83

у среду

Зенит - Тренто 18.00
Партизан - Валенсија 19.00

Табела: Асвел 6-2, Валенсија 5-2, Зенит 4-3, Турк Телеком 3-5, Партизан 2-5, Тренто 2-5.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар