Прва посљедица испадања Хрвата у Лигу Б...

Из тима лете Пјаца, Рог и Пашалић! Џаба све ако не играш у клубу!

Фудбал 20.11.2018 | 21:15
Прва посљедица испадања Хрвата у Лигу Б...
Утисак је могао да буде и бољи, али с обзиром на ужасан почетак и дебакл у Шпанији (0:6) три касније утакмице Хрватске, сасвим добре ако смемо да додамо, значајно су поправиле атмосферу у земљи актуелног светског вицепрвака. Да, испадају у Лигу Б, али нису се Хрвати обрукали. Напротив. Селекор Златко Далић не очајава превише – није баш да је Лига нација прирасла за срце највећим фудбалским нацијама – али има и ствари које му се никако не допадају.

Посебно му се не допадају Марко Пјаца, Марко Рог и Марио Пашалић, трио најталентованијих хрватских играча од којих се очекивало да ће уз Матеа Ковачића полако али сигурно слати Луку Модрића и друге искусније играче у пензију. Међутим, њихове се каријере не развијају онако како су се у Фудбалском савезу Хрватске надали. И Далићу се смучило да чека.

"Ових лутања с позивањем играча који не играју више неће бити. Долазе утакмкице у којима немамо право на кикс или да нешто проверавамо или контролишемо. Готово је с тим. Они који ће играти у клубу биће с нама, потребни сун ам људи у форми, људи који стално играју”, почео је незадовољни Далић пре но што је и именовао поменути трио.

“У Лондону сам желео да уведем нападача или офанзивног везног, окрећем се према клупи, а тамо Пјаца, Пашалић и Рог, који немају континуитет. Некад иду путем Влашића и Брекала и то ће бити то. Од сада зовем двојицу играча за сваку позицији и то само оне са континуитетом наступа”, децидиран је Далић у изјави за Спортске новости.

Има логике у његовим речима. Марко Пјаца је пре само две године из Динама отишао у Јувентус за чак 23.000.000 евра, али је ове сезоне на каљењу у Фиренци сакупио само 508 минута. Марко Рог ни упола толико у Наполију – 252 минута. Џаба цена од 13.000.000 евра када је јула 2017. одлазио са Максимира.Пашалић је из Сплита прерано отишао у Челси, па се смуцао по позајмицама у Елчеу, Монаку, Милану, Спартаку и сада Аталанти у којој шансу добија углавном са клупе, на кашичицу.

За то време, Никола Влашић и Јосип Брекало носиоци су игре у московском ЦСКА, односно Волфзбургу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар