Генијалан потез Кумана и помоћника!

Ван Дајка ставили на место шпица! Селектор Холандије Роналд Куман направио је одличан тактички потез у финишу меча Лиге нација са Немачком који је завршен резултатом 2:2.

Фудбал 20.11.2018 | 16:15
Генијалан потез Кумана и помоћника!
Тим бодом Холанђани су обезбедили првом место у групи 1 А лиге нација, а штопер Ливерпула је погодак постигао у првом минуту надокнаде утакмице.

Међутим, недуго после меча, на друштвеним мрежама се однекуд појавио снимак на којем се види папирић са тактичком поставком Холандије у финишу меча.

Немци су до 85. минута водили са 2:0 головима Тима Вернера и лироја Санеа, да би у 85. минуту Квинси Промес смањио на 2:1.

У надокнади, Вирџил ван Дајк је на сличан начин постигао гол за 2:2 и настала је велика радост момака у наранџастим дресовима.

Међутим, све је било плод вешто смишљене тактике. Холандија је у последњих пет минута меча играла у формацији 3-2-3-2 у којој су Квинси Промес, Мемфис Депај и Тете играли иза два нападача. Један је био Лук де Јонг, а други, на опште изненађење, Вирџил ван Дајк.

Интересантно је да иза свега не стоји само Куман, већ и његови сарадници Двајт Лодевегес и Кес ван Вондерен. То је и сам Куман признао после утакмице.

"Добио сам цедуљицу од помоћника Двајта Лодевегеса. Нисам имао појма шта је на њој исписано. Сјајно је што је Вирџил постигао гол. Колико пута су то Немци чинили у последњим минутима? Ето, сад сте сви видели да и Холандија може тако. Наравно, Двајт и Кес ван Вондерен су са мном пре утакмице пролазили кроз могуће варијанте игре, морали смо нешто да смислимо и за финалну фазу. Када су Немци повели са 2:0, рекао сам нећемо то учинити тада јер би очас посла било 4:0 или 5:0. Желео сам то да урадимо на 2:1", открио је Куман тајну свог стручног тима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар