Сутра нерадни дан у Српској

Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ – 21. новембар републички је празник и нерадни дан, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске.

Република Српска 20.11.2018 | 10:37
Сутра нерадни дан у Српској
На дан празника неће радити републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације, те лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности. 

Законом о празницима Републике Српске прописано је да ће начелник општине, односно градоначелник, одредити која предузећа, установе и друге организације са подручја јединице локалне самоуправе су дужни да, ради задовољења потреба грађана, раде у дане празника Републике и у којем обиму.

Сутра се навршавају 23 године од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Дејтонски споразум, чиме је окончан рат у БиХ и успостављен њен уставно-правни поредак.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ово Је РЕАЛНОСТ

20.11.2018 09:43

Нерадни дан за будзетске ухљебе.Код приватника це радити,ваља натанкати пуну авлију резервоара бијесних аута,свалеркама троскове поклопити.За све имају и лаке су руке осим да раднику дају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам оне сто “имају”мозак

20.11.2018 11:56

Зашто се не забрани рад на празнике,недељом и ноћу?

Name

Ало

20.11.2018 09:44

Сјутра је св Арањел Мојахаило нерадни дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Л као лопов

20.11.2018 12:04

Каже ОН биће члан предсједниства ал ће бити ту у РС.Боји се јадник отеце се неко контроли а онда отварање ладица и оде све у пропаст.Сједице у БЛ да чува имовину своју и својих тајкуна а у СА само повремено,и на брзину.

Name

Милисав

20.11.2018 14:21

Ајањел Мојахило. Туго моја неписмена.

Name

Ре Ало

20.11.2018 16:48

Живио Арањел Микајило. Хахахаха

Name

ДОБРО ДОСЛИ У РС

20.11.2018 09:46

''ТО ЈЕ ЈЕДНО ЛУДИЛО САСТАВЉЕНО ОД БЕЗБРОЈ ЛУДИЛА НА ЈЕДНОМ МЕСТУ'' !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.11.2018 12:31

Твоја а наша срећа па не живиш у Српској!!!!!

Name

Дејанпд

20.11.2018 16:21

Помислио сам, на основу наслова вијести, да је и БН кренуо са лазима и дезинформацијама, односно, да бирањем ријеци створи погресну представу о цињеницама, обицном цитаоцу, онда видим да су угрубо пренијели саопштење институције које нема оправдање у пракси, суштински, нема ни институција, јер да има, бар тих пет дана у години, колико имамо по Закону празника, били би за раднике нерадни дани, медјутим, за 70 посто радника, то је радни дан као и сваки други, јер је обавезан радити и то за исту плату као и за било коју дневницу у току године и то су чињенице које се лако проналазе и доказују у пракси,али кога брига, градонацелник це дозволити рад свима, те је на тај нацин Закон на републицком нивоу дерогиран од стране низег нивоа власти и ти неком Одлуком или Рјесењем. Тако у нацелу празник и нерадни дан по Закону, прераста у пракси у класицан радни дан, ако је евентуално радно вријеме скрацено на једну смјену, они који би радили другу имају тај дан, принудан слободан дан за ту седмицу и то су радницка права у овој затуцаној Републици у којој 90 посто предузеца нема Законом обавезан синдикат и нити то ко провјерава нити казњава, нити они који имају могу остварити каква права, с обзиром на поданицки полозај врха Синдиката и цињеницу да нити је завистан нити му је интерес застита права радника, јер да јест, одавно би радници из реалног сектора имали бар основна права из Закона о раду... Свим радницима јавних предузећа и Управе, сколству и банкарским слузбеницима, те ријетким сретницима из приватног сектора, сретан сутрасњи празник и НЕРАДНИ ДАН!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово

20.11.2018 18:12

Је дан када је Св. Архангел Михајло Српском народу подарио Српску, јер смо били јединствени иако је свет био против нас. Такодје Св. Стефан је био слава Немањица и краља Твртка па је јасно да је Српска настала вољом Небеске Србије. То треба да буде на уму свим Србима и да се вратимо Господу а не да се свадјамо због нецијих ситних интерессс

ОДГОВОРИТЕ