Бабић: Најмлађе сам и 27. дијете

Најмлађе сам и 27. дијете оца Игњатија, који је био генерација нобеловца Иве Андрића и Јосипа Броза Тита, започиње овако занимљиву животну причу четрдесетосмогодишњи Жељко Бабић, привредник из Слатине, који је јуче и званично постао посланик (СДС) у Народној скупштини РС.

Република Српска 20.11.2018 | 09:11
Бабић: Најмлађе сам и 27. дијете
"Отац ме добио кад је имао 78 година, а мајка је тада имала 49. Тата је у првом браку стекао деветоро дјеце. Шесторо је умрло од тифуса и његова прва супруга је умрла од тифуса, тако да се моја мајка бринула о троје дјеце из очевог првог брака и о нас 18", рекао је Бабић за "Независне".

Уз толико браће и сестара, прича Бабић, утјехе, подршке и пажње му никад није недостајало, а прво дијете његовог оца, његов најстарији брат, сада има 94 године.

"Тренутно нас има тринаесторо живих, деветорица браће и четири сестре, и стално се виђамо. Ми не само да смо у добрим односима, него смо и јако везани једни за друге. С обзиром на то да смо одрастали у сиромаштву, имали смо само једни друге", каже Бабић.

За Божић, када се сви окупе, били су најсрећнији, јер су сви заједно. Њих тридесетак је спавало на поду трошне кућице од 35 квадрата.

"Један од највећих догађаја у дјетињству нам је био Петровдан, збор у Слатини, када смо добијали и нове патике, нове хлаче или је мајка шивала неке мајице, али са пуно љубави, пажње и тог здравог фамилијарног односа", присјећа се Бабић.



Ујутро би их, прича, на столу чекала преврта са шећером, а након тога два и по километра дуг пут до школе, али то им није сметало и сви су били срећни.

Како свједочи, његов животни пут је био веома посебан па је након што је завршио основну школу у Слатини кренуо пут Сплита у војноморнаричку техничку школу.

"Школу сам напустио. Касније сам силом прилика отишао у Словенију и тамо се запослио у једном хотелу, гдје сам прао суђе", рекао је Бабић за "Независне".

Након што се показао као добар и вриједан радник, у словеначком хотелу су му, каже, указали повјерење и запослили га као конобара.

"У једном тренутку се појавила могућност да пређем у Италију. Због већих финансијских прихода и моје личне амбиције да се докажем као мали привредник, отишао сам у Италију 1992. године. Уз помоћ пријатеља, који су касније постали и моји кућни пријатељи, добио сам шансу да отворим кафе-бар 'Америцан пуб' у Монтањани и тако је кренуо мој пут, који се на финансијском пољу показао веома интересантним", испричао је он, те додао да је сада генерални заступник за еспресо кафу Саи кафе.

Иако је тамо био обезбијеђен, из Италије се вратио у Слатину, јер је жудио за овим крајевима.

"Сви у породици смо се успјели изборити и доказати како је успјех могућ само ако се човјек потруди. Поносан сам прије свега што је породица остала досљедна и поштена", истиче Бабић.

Његови браћа и сестре су, каже, поштено зарадили пензије и сада су самостални и обезбијеђени, а сви су у браку и имају по двоје или троје дјеце.

Осим што су поштено радили, у породици, како каже, има и много високообразованих братића и сестрића, који су били и на значајним функцијама у иностранству.

"Ја имам троје дјеце, а четврто је на путу. Најстарија кћерка сада има шест година, млађа има четири, а син ће за неколико дана имати 17 мјесеци", каже Бабић.

У међувремену се Бабићева породица још проширила, па их је сада, према породичном стаблу, 142 најрођенијих. Када је крстио сина било их је, каже, 68 најрођенијих за једним столом, јер нису сви били присутни.

Бабић истиче да је породица, прије свега дјеца, највеће човјеково богатство, које се ни са чим не може замијенити.

Извор: Независне

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Помози Боже

20.11.2018 08:21

Нека ти Бог подари сретну и дуговјечну породицу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада. ЈЕРИНИЦ.

20.11.2018 09:12

ЗЕЉКО СВАКА ТИ ЦАСТ. МАЛО ЈЕ ТАКВИХ. ПОЗДРАВ.

Name

Тако

20.11.2018 08:22

Свака ти цаст. "Тако је мало, у свијету, добрих (постених) људи да је за дивно цудо како их она ВЕЛИКА вецина (непостених) ни дан-данас(па и никада) неце моци унистити". Ријеци великог српског пјесника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

20.11.2018 08:29

"Аферим". Ти бар ниси имао проблема да те изаберу за посланика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пихх

20.11.2018 08:35

Је ли се овај озенио у 50-ој кад му најстарије дијете има само 6 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

20.11.2018 08:41

Шта ти читаш? Па прочита ли да је 48-годишњак. А то кад се оженио стварно не знам.

Name

ш

20.11.2018 08:55

Па шта сад, и он ће правити дјецу у осамдесетој ко његов стари, чему журба.

Name

Ре: Пих

20.11.2018 11:10

"Боље је не казати ниста,вец зборити неслано. Сути србине када те нико ниста не пита. Јер када (луд) не зборис,нико не знаде да си луд"

Name

Броwн Тие

20.11.2018 08:50

Са 78 година?Аха ,де ти мало провели да немас црте комсије поред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

20.11.2018 09:25

Све је то лепо драги господине,али ти 1992 побјеже у Италију па се врати кад се рат овде заврши. То није у реду,док је народ овдје ратовао ти фино радиш у Италији. И сад доби привилегију да сједиш у народној скупштини. Подржавам СДС,али ово није у реду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.11.2018 10:08

Па досао је Давор да ратује. Ево како му је дрзава захвалила.

Name

БЛ Не Сери

20.11.2018 10:39

Међеде, рат се завршио прије 23 године.

Name

Идеали

20.11.2018 13:24

За идеале гину будале а у градјанском рату само онај ко мора.

Name

Борац будала

20.11.2018 09:30

Видим да је и у рату био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЉУТА ГУЈА,МИЦО МОЈ!!!

20.11.2018 15:45

А зар је морао бити??? Многи нису били,па сједе тамо гдје це и он!!! Како вас није срамота овако коментарисати,срамите се!!!! Он је за разлику од других породицно малобројних исао да заради за кору хљеба да помогне мајци да их прерани и исколује,није ходао по кафанама,лумповао,крао,варао него се борио за постен зивот! Како сте љубоморни,завидни и покварени према сваком постеном и цеститом цовјеку ,па видим и према господину Бабицу! Ста се вас тице у којој години зивота је стекао дјецу! Богу хвала да их је стекао,нека су му зиви и здрави и цестити и постени као отац,бака ,стрицеви и тетке! Стидите се злобници својих коментара! Господине Бабицу,ја Вам искрено зелим добро здравље,дуг зивот и успјех у Васем раду!

Name

Педја

21.11.2018 15:09

Господо драга ја лицно познајем гос.Бабица и да вам казем то је једна ријтко постена дуса,у Словенију је отисао пре рата да расцистимо са тим једном заувек,и није дезертер као неки...он воли свој народ зато се вратио овамо,има фирму која запосљава 15-ак људи и сви су презадовољни...таквих људи је мало као сто је он..само да се зна,Зељко је госп.у сваком смислу реци!!!

Name

Невјероватно

20.11.2018 09:35

Знаци лик ладно ратни дезертер, побјегао кад је поцео рат и вратио се послије, има само основну сколу ( напустио средњу) и јос на то све народни посланик. Невјероватно, овај лик је права срамота за нас , а новине га још величају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Што дезертер

20.11.2018 10:10

Па шта и ако није био у рату? За њега су гласали људи са лакташке општине.Гласали су они који га знају,комшије,рођаци.Можда је нормалан,ако има неку фирмицу можда даје радницима плату редовно,плаћа доприносе и порезе

Name

Нови Град

20.11.2018 10:10

Није тацно. Зељко Бабиц је цовјек са великим срцем и великом дусом.

Name

Јеца

20.11.2018 11:24

За невјероватно,смета ти Бабиц сто је и прије рата ходао по бијелом Свијету и тразио да заради кору круха јели,а несмета ти Миле дезертер ратни профитер да сањим пјевас под саторима и кобајаги србујете. Марс тамо и покри се по глави.

Name

Владимир

20.11.2018 11:04

Он као и Говедарица, рат провео мимо РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеца

20.11.2018 12:17

Ооо Владимире,Владимире ти то хтједе написати за Милу Додика па се превари па написа Говедарица хаха. Прихатицемо твој лапсус хаха.

Name

Бојан

20.11.2018 14:00

Господин Зељко Бабиц је један цастан цовјек.Који је доста помогао свом родном крају а и шире.Досао је у своју земљу да помогне и уцини нестоо.За разлику од Милее главног бајее који само зна да крадее,лазее и убија а по нај боље да сверцаа и глуми неког патријотуу српског и љубии поповее у рукуу,и пјева под сатором ,дјелии цевапее за наредни дугии перијод даму народ небуде гладан идуцих пар година и да неби коме слуцајно пало напамет да трази после ста да једее ..Е мој народее колико си сљеп ..Због тогг бајее многии су и у мируу отислии од своје куцее да негде имају бар пристојан зивот ,врједног цовјекаа.

ОДГОВОРИТЕ