Л'Екип: Димитров први, Ђоковић пети, Роџер и Рафа ван Топ10!

Француски портал Л'Екип је пре пет година дао своје предвиђање о томе ко ће се налазити међу десет најбољих тенисера света на крају 2018. године.

Тенис 24.11.2018 | 14:30
Л'Екип: Димитров први, Ђоковић пети, Роџер и Рафа ван Топ10!
Пет година касније можемо закључити да су Французи "дебело" погрешили код малтене свих играча којима су предвидели завршетак 2018. у Топ 10.

Л'Екип је тада мислио да ће Григор Димитров остварити свој пуни потенцијал и бити најбољи тенисер света, али су још више погрешили мислећи да ће га на другом месту пратити Беноа Пер.

Григор је, после најбоље године у каријери, одиграо изузетно лошу 2018. и завршио је на 19. месту АТП листе, док је Пер тек на 52. позицији.

Треће место било је резервисано за Ендија Марија, који је тренутно 260. тенисер света, али ту не можемо замерити Французима јер су Марија уназадиле велике повреде.

Иза Марија предвидели су Милоша Раонића, тренутно 18. на планету, а Новак Ђоковић нашао се тек на петој позицији. Као што знате, Новак је тренутно први и тако ће бити још неко време.

Са Кеијем Нишикоријем су били близу, с обзиром да су му предвидели шесто место, а он је тренутно девет, док су са осталом четворицом у потенцијалном Топ 10 баш, баш оманули.

Седмо место, према Л'Екипу, требало је да заузима Бернард Томић (83), осмо Ернестс Гулбис (95), девето Јержи Јановић (без ренкинга) и десето Џек Сок (106).

Ипак, највећу грешку француског портала морамо оставити за крај. Рафаел Надал и Роџер Федерер, тренутно други и трећи тенисери света, изостављени су из најбољих десет. Можда не чуди што су Французи изоставили Роџера, с обзиром да је мало ко очекивао да он игра оволико добро у 38. години живота, али је још нејасније то зашто нема Рафе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар