Промјена у Љубљани: Србин преузео Олимпију!

Шампион Словеније смијенио шефа струке и повјерио екипу некадашњем тренеру Звезде.

Кошарка 20.11.2018 | 13:30
Промјена у Љубљани: Србин преузео Олимпију!
Послије шест пораза у уводних осам кола АБА лиге, руководство Олимпије посегло је за радикалном мјером и уручило отказ Зорану Мартићу.

Управни одбор словеначког првака реаговао је брзо и већ од понедјељка повјерио екипу српском тренеру, Александру Никитовићу (39).

Некадашњи шеф стручног штаба Црвене звезде и асистент Душка Вујошевића у Партизану и Душана Ивковића у репрезентацији Србије, стигао је у Љубљану и преузео "змајчеке", а клуб је потврдио да ће млади тренер водити екипу до краја сезоне 2018/19.

Никитовић је радио и као селектор младих категорија Србије. У-16 селекцију водио је на европским првенствима 2010. и 2011, а 2007. и 2009. је био члан стручног штаба у универзетској селекцији, која је освојила сребро у Банкоку и злато у Београду.

"Велика је част добити Олимпијин позив, а још је већа част бити дио тако велике организације. У предстојећем периоду имамо много циљева. Наравно, највећа амбиција је да се подигнемо са зачеља табела такмичења у којима учествујемо. У овом тренутку смо у доњем дијелу АБА лиге и ФИБА Лиге шампиона и желимо да играмо што је боље могуће у оба такмичења", рекао је Никитовић на промоцији.

"Фокус ће нам бити на нашој позицији у АБА лиги, јер ћемо се суочити са тимовима из доњег дијела табеле, а послије утакмице против ФМП-а имаћемо паузу због утакмица репрезентације, када ћемо покушати да више радимо са играчима и да их навикнемо на нови систем игре, за који се надам да ће донијети позитиван резултат", додао је нови тренер Љубљанчана, који је послије Звезде водио репрезентацију Бахреина и са њом учествовао на Азијском првенству.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар