Крстајић: Многи су сумњали, а ми смо први!

Селектор Србије Младен Крстајић рекао је да максимално озбиљно схвата утакмицу против Литваније у Београду за оверу прве позиције у групи Ц Лиге нација.  Дан уочи последње утакмице у Лиги нација, селектор "орлова" истакао значај дуела против Литваније. Говорио је о мечу против Црне Горе, повредама и утиску који носи од почетка такмичења.

Фудбал 19.11.2018 | 22:00
Крстајић: Многи су сумњали, а ми смо први!
Додао је да је његов тим потпуно заслужио тренутну ситуацију.

"Дошли смо у позицију да оно што смо зацртали остваримо. Морамо да покажемо квалитет, вероватно су сви отписали Литванију, али ми нисмо. Преостаје нам да печатирамо место и тога су играчи свесни", рекао је Крстајић на конференцији за медије у Кући фудбала у Старој Пазови.

Крстајић не очекује лак посао против селекције која до сада нема ниједан бод.

"Пре почетка такмичења нисам сигуран да је било поверења у момке после Мундијала, да не кажем мене... Суштина је да морамо да будемо озбиљни, идемо на три бода и респектујемо Литванију. Заслужили смо прво место својим играма и резултатима".

Под знаком питања је Немања Матић због стомачног вируса, Александар Коларов има проблем прстом, док се Љубомир Фејса опоравио, а Милан Родић одрадио суспензију жутих картона. Крстајић се још једном осврнуо на тријумф против Црне Горе (2:1).

"Можда сам и ја имао субјективан осећај одмах, али путем снимка другу слику сам имао. Можда смо делимично покварили пеналом Митровића, касније и другим делом, али не могу играчима да замерим. Морам да истакнем да смо и у другом полувремену контролисали дешавања... Нормално да је било грешака које ћемо да исправимо", каже Крстајић.

Он је поновио да рачуна на све играче, па и Луку Миливојевића и Матију Настасића који се нису нашли на последњим акцијама. "На њима је, кад буду расположени да играју за репрезентацију биће ту. Нико није прецртан", није променио мишљење Крстајић.

Фудбалска репрезентација Србије на корак је до пласмана у Лигу Б новог УЕФА такмичења, Лиге нација.

Да би то успели и да би мирно освојили прво место на табели Групе 4, "орлови" имају задатак да у уторак од 20.45 часова на стадиону Партизана победе Литванију.

У том случају, наш тим не би интересовао резултат меча Црна Гора - Румунија у Подгорици.

"Желимо да покажемо квалитет. Вероватно су сви већ укњижили три бода против Литваније, али ми нисмо. Циљ је да остваримо зацртано и да дођемо у позицију да кроз два такмичења стекнемо право наступа на Европском првенству. Момци су свесни тога", рекао је Крстајић у понедељак у "Кући фудбала" Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.

Надомак циља, селектор је говорио о утиску који је "носио" уочи почетка Лиге нација.

"Утакмица неће бити нимало лака, јер играмо против екипе која није узела ни бод. Нисам сигуран да сте пре такмичења имали поверења у ове момке, иако су се претходно пласирали на Светско првенство. Да не говорим за мене, о томе нећу ни да причам уопште", додао је он.

Када је у питању здравствена ситуација у његовом тиму, селектор је открио да је неизвесно да ли ће Немања Матић у уторак бити на терену у Хумској улици.

"Имамо мали проблем са Матићем, који данас није могао да тренира због стомачног вируса. Коларов има мали проблем са прстом који је поломио пре неколико недеља и сада је отекао. Видећемо да ли ће да тренира. Са друге стране, враћа нам се Фејса, опоравио се, као што су истекли жути картони Родићу. Он је са екипом и конкурисаће за тим".

Крстајић је потом још једном говорио о утакмици против Црне Горе, након које је био љут зато што његов тим није на време "докусурио" ривала. Ипак, када је погледао снимак тог меча ублажио је став...

"Можда сам имао субјективан осећај после утакмице, где сам на конференцији изјавио како сам изјавио, али увече када сам погледао снимак утакмице на ТВ-у, била је тотално друга слика", рекао је шеф струке "орлова".

"Може да се стекне утисак да смо прво полувреме одиграли фантастично, могли смо боље и течније и можда смо покварили утисак (промашеним) пеналом Митровића, који сам му опростио. То се дешава. Имали смо изгледне ситуације да решимо меч, да водимо 4:0 или 5:0, али не могу да замерим играчима. У наставку смо имали ситуације у којима смо контролисали игру, а тај примљени гол је можда донео малу нестабилност у наредних пет минута".

Крстајић је говорио и о утиску који је приметио у јавности након "реванша" против Црне Горе...

"Испада на крају да смо добили Црну Гору 2:0 тамо где сте нас многи унапред отписали, а да смо у Београду победили тако што испада да је Црна Гора незаслужено изгубила, а ми се провукли...", рекао је селектор.

"Има ситуација где сте у праву за то да смо могли раније да решимо, али однос рада играча је онакав како сам и причао - само позитиван. Грешке које су се дешавале покушаћемо да минимализујемо, то је саставни део посла, то су нормалне ствари у клупском, репрезентативном, и екипном такмичењу и то није ништа ново".

Крстајић је говорио и о својој жељи да кроз Лигу нација почне да формира тим, као и о урађеном на том путу, али и о објективним препрекама на које је наилазио. Пре свега у виду повреда.

"Нисмо могли да изводимо тим какав смо желели због картона и повреда. И сутра ћемо нажалост имати те проблеме, јер је Матић под знаком питања, Коларов има проблеме, прошли пут Родић није био ту... То нам се дешава. Имам визују, све у глави, али повреде, картони и остало диктирају најбољи састав", порука је селектора "орлова".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Цекај МК

20.11.2018 13:11

док додју праве екипе, па да те видим и твоје знање. Ма лос си тренер, доказано вец ! Немас ти појма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немогу

20.11.2018 13:16

да вјерујем да си јос на клупи ??? Немогу се нацудит ФСС ! Негдје би те кад икад одпустилу, а код нас то неста млитаво иде у ФСС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Залосно

20.11.2018 13:23

и смијесно да је МК јос селектор !

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

20.11.2018 13:29

Струцњак за WЦ сољу.

ОДГОВОРИТЕ