Скандал у Лиги нација: Судија обећао пенал...!

…и обећање које је Иштван Ковач дао Маркусу Бергу је делимично испуњено. "Проблем" је што је казнени ударац заиста постојао.

Фудбал 19.11.2018 | 17:15
Скандал у Лиги нација: Судија обећао пенал...!
Од када је Александар Чеферин постао председник УЕФА, кровна европска фудбалска организација иде из скандала у скандал. Након низа који су се догодили на клупском нивоу, уследио је и један на репрезентативном. О њему би требало тек да се пише…

Турска је поразом од Шведске (0:1) у Коњи елиминисана из Лиге Б. Међутим, након меча чуле су се тврдње Скандинаваца које би могле да буду врло непријатне за главног судију утакмице Иштвана Ковача.

Арбитар је током полувремена имао један чудан разговор са Маркусом Бергом. Да би на крају шведском нападачу дао и обећање…

"На полувремену сам отишао код судије како бих му се пожалио зашто нам није досудио пенал после прекршаја на мени. Рекао ми је: 'Погледаћу снимак у свлачионици и ако сам погрешио, свираћу вам два пенала у другом полувремену", открио је Берг.

Румунски судија је заиста у 70. минуту досудио једанаестерац за Швеђане, из којег је селекција "три круне" голом Андреаса Гранквиста стигла до тријумфа.

Међутим, осим наводног обећања Ковача, ништа спорно није било у тој ситуацији, јер је Окај Јокушлу заиста на непрописан начин зауставио Берга.

Ипак, ако се тврдње нападача докажу као тачне, врло лако би утакмица могла да се понови, а Турска да добије нову прилику за опстанак.

На табели Групе 2 води Русија са 7 бодова, три мање од Шведске, док је Турска на последњем месту са три бода, али из четири меча.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар