Федерер: Порази не боле као прије, брже их преболим!

Роџер Федерер задовољан је 2018. годином, иако је очекивао више од другог дела сезоне.

Тенис 20.11.2018 | 18:30
Федерер: Порази не боле као прије, брже их преболим!
Швајцарац је у протеклој сезони освојио четири титуле, укључујући Аустралијен опен, победио на 48 мечева и изгуби десет, те годину завршио на трећем месту на АТП листи.

"Пит Сампрас је једном рекао: Ако освојиш Гренд слем, то је добра сезона. Мој почетак је био сјајан, играо сам одлично у Аустралији. Због тога једва чекам да се вратим тамо. Други део сезоне је могао да буде бољи. Изгубио сам неколико мечева који су могли да преокрену ситуацију да сам их добио. У Паризу и на Вимблдону. Имам увек велика очекивања од себе па сам због тога мало разочаран. Али генерално, задовољан сам сезоном", рекао је Федерер за "Тагес Анцајгер".

На пад форме у другом делу сезоне утицала је и блага повреда.

"Не желим увек да причам о руци, не желим да то буде изговор, али имао сам проблема, то ми је свакако покварило ритам. То може да те омете у кључним тренуцима. Можда сам због тога изгубио од Андерсона на Вимблдону. Дуго имам проблема с тим, осетио сам и овде у Лондону, иако је све боље и боље. Надам се да ће скроз да прође током паузе".

Федерер већ годинама врши селекцију турнира на којима наступа, али не само због физичког опоравка, јер има 37 година, већ и са психичке стране.

"Врло је важноа да мој живот буде испуњен из сваког угла – ту су моја жена, породица, тим, тренери. Желим да проводим доста времена са породицом, али и да играм тенис. С друге стране, тренери траже доста тога од мене. Немам проблем да тренирам, без обзира да ли ћу да играм или не. Али је некад боље играти више. У Шангају ме много болео мишић, овде у Лондону сам физички био најспремнији. То значи да морам да играм довољно да останем у ритму".

Ближи се крај његове каријере, није претерано емотивно доживео овогодишњи наступ на Завршном мастерсу у Лондону.

"Никад не знаш да ли ти је следеће АТП финале последње, нема специјалне позивнице за овај турнир, али се годинама постепено дистанцираш. Порази не боле као пре. Уз породицу их брзо преболим", закључио је Федерер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар