Алимпијевић има нови клуб, сели се у Русију!

Бивши тренер Црвене звезде мтс пронашао ангажман.

Кошарка 20.11.2018 | 11:30
Алимпијевић има нови клуб, сели се у Русију!
Душан Алимпијевић нови је тренер руског Автодора из Саратова.

Стратег Црвене звезде мтс у прошлој сезони био је без ангажмана од летос, а претходних месеци усавршавао се у Даласу током Летње лиге и потом код Жељка Обрадовића у Фенербахчеу.

"Размотрили смо велики број кандидата и изабрали Алимпијевића. Разговарали смо неколико дана у Саратову и стекли одличан утисак. Реч је о младим и харизматичном тренеру, који има искуство вођења тима у Евролиги. Доласком Алимпијевића, наш тим би требало да значајно побољша одбрану и организацију игре", истакао је председник Автодора, Владимир Родионов.

Уговор је потписан до краја сезоне. Алимпијевићи најближи сарадници биће Небојша Вагић и Димитиј Болдаев.

Тим из Саратова тренутно је на деветом месту ВТБ лиге са две победе и четири пораза.

Време је за нови професионални изазов у каријери Душана Алимпијевића. Некадашњи тренер Црвене звезде потписао је уговор до краја сезоне са руским Автодором из Саратова, званично је објавио тај клуб.

После одласка из Црвене звезде, изазваног поразом од Будућности у финалу АБА лиге, млади стручњак се посветио усавршавању. Радио је у летњем кампу Далас Меверикса, а до скора је био гост Жељка Обрадовића и пратио рад у Фенербахчеу.

Алимпијевић ће имати тешак задатак да екипу из Саратова одведе до плеј-офа ВТБ лиге. Автодор је тренутно на деветој позицији са скором од две победе и четири пораза. Младом стручњаку, рођеном 1986. године, у раду ће помагати Небојша Вагић и Димитри Боладаев.

„Имали смо неколико кандидата, на крају смо се одлучили за Алимпијевића. Добили смо одличне информације о његовој стручности, на крају смо се нашли, разговарали и одлучили да му укажемо поверење. Он је млад, харизматичан и има велико искуство. Предводио је Црвену звезду у Евролиги. Верујем да ће са Алимпијевићем наш тим напредовати“, поручио је председник Автодора Владимир Родинов.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар