Антиклимакс који (нико) није очекивао!

Новак Ђоковић је одиграо неочекивано слабо на самом крају сезоне изгубивши у финалу лондонског мастерса од Зверева, што је подсетило на крај 2016. Овај пут разочарење је, чини се најава историјске 2019. године.

Тенис 19.11.2018 | 13:30
Антиклимакс који (нико) није очекивао!
Да ли је ико, рецимо априлу, мају, када је изгубио од једног Марка Чекината на Ролан Гаросу рекао или очекивао да ће Новак Ђоковић сигурно, 100 посто бити поново први рекет света?! Тешко. Али ипак, ето Новака опет на врху. Пораз у последњем мечу сезоне скупо га је коштао, барем у доларима пошто је уместо 2.712.000 из Лондона понео "само" 1.229.000 и 1.000 АТП поена уместо 1.500 колико би му следовало као непораженом шампиону. Али, што се тича учинка у сезони, али и нивоа тениса који је пиказивао, нарочито до овог меча у Лондону, је заиста невероватан и  одмах треба заборавити на ово бледо вече на обали Темзе.

"Честитам Саши, врло је млад и верујем да ће имати сјајну каријеру. Надам се да ћемо се дружити овде и у годинама које долазе. Захваљујем се мом тиму иако данас није био наш дан. Повратак је био невероватан ове сезоне и хвала вам што сте помогли. Хвала и навијачима." концизан је био Србин на крају финала.

Са широким осмехом наш ас је дочекао крај финала у којем једноставно није успевао да одигра ни свој просечни меч. Сервис га никако није слушао и то је утицало на коначан резултат. Чини се ипак да није био ни довољно надахнут или жељан тријумфа, а да му је већ свега помало доста и да једва чека одмор. Делује тако, али тешко да је тако пошто се зна колико воли да побеђује. Зверев је једноставно имао довољно стрпљења, а зашто не рећи и умешности да обори на плећа набољег на свету, а то је успех за респект.

"Не могу да опишем како се осећам, ово је највећа титула коју сам освојио до сада. Али да прво честитам Нолету који је невероватно одиграо у другом делу сезоне, практично није могао да изгуби. Осим у овом финалу од мене а-ха-ха. Сви знају колико си добар, не само у тенису него и у другим стварима. Посебно ценим то што делиш знање и са мном и хвала ти на томе. Хвала ти што си ми дозовлио да победим и освојим овај турнир. Честитамм и целом свом тиму, оно што сте урадили је невероватно. Имао је операцију ове године, а онда се вратио на врх и то је доказ вашег невероватног рада.", више него љубазан је био момак из Хамбурга.

Други пораз у финалу у само две недеље, и то од много млађих противника сигурно не пријају нашем асу, али то је и доказ до још није на "100 посто". Можда је и тај вирус који је покупио у Паризу ипак утицао коначно на њега, али је дефинитивно поновио онако "празну" игру као пре две године на истом месту када је поразом у финалу уједно препустио прво место Ендију Марију.

Тада је то био увод у велике, највеће проблеме у каријери, а сада се чини да је ово разочарење увод у историјску 2019. Живи били, па видели.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар