Пуца у Вориорсима због Дурента и Грина, Кари смирује!

Назвао га је "кучком", али то није оно што је изнервирало Дурента - погодило га је што је Грин споменуо оданост Вориорсима, пошто сматра да ће их "испалити" овог лета као што је то урадио Оклахоми. . . Стеф Кари смирује ситуацију!

Кошарка 20.11.2018 | 22:15
Пуца у Вориорсима због Дурента и Грина, Кари смирује!
Озбиљна криза "дрма" Вориорсе, а страх навијача није због пет пораза у 17 кола...

У питању је свађа Кевина Дурента и Дрејмонда Грина, двојице од петорице "ол стар" играча у тиму из Окленда, који су се покачили још пре пет дана на утакмици против Клиперса, а о којој читава НБА лига од тада прича и закључује.

Укратко, "КД" је био бесан на Грина који му није додао лопту у контри него је сам срљао и остао без ње, па је меч отишао у додатних шест минута (Голден Стејт на крају изгубио 121:116), тако да су се већ на тој паузи између регуларног дела и продужетка - добрано "частили" на клупи, да би тај инцидент био настављен и у свлачионици.

НБА "инсајдери" су сазнали да је Грин свог саиграча Дурента назвао "кучком", а потом говорио о ономе о чему у Голден Стејту ћуте - његовом уговору.

Један од најбољих активних кошаркаша ће наредног лета постати слободан агент и бити слободан у избору нове средине, а Дрејмонду Грину је већ дуго сметало - и у афекту је "изнето" на сто - то што се Кевин Дурент није јасно одредио према овоме.

И даље није јасно да ли ће наредног лета наставити да игра у Вориорсима, у које је стигао 2017. и помогао у освајању две титуле, или ће се "удружити" са новим тимом.

У медијима се већ неко време спекулисало о томе да је Дурентова наредна станица Лос Анђелес у који је овог лета стигао Леброн Џејмс, а наводно би "велику тројку" требало да допуни и центар "пеликанса" Ентони Дејвис.



Грин је тако довео у питање "оданост" Дурента према Вориорсима због чега је "пукло" између њих двојице, па је "Буги" Казинс морао да их раздваја.

Организација Голден Стејта је казнила Грина једном утакмицом суспензије, али се страсти у њиховој свлачионици ни после тога нису потпуно смириле, па се многи питају да ли би ово могао да буде крај доминације Вориорса и њихово "самоурушавање".

"Немојте то више никад да ме питате...", био је први коментар Кевина Дурента на догађаје из свлачионице које су "исцуриле" у јавност.

"Хоћемо ли о томе причати читаве године...", казао је на поновно питање НБА репортера након синоћњег пораза Вориорса против Даласа, што је чак трећи од оног тренутка када се Дрејмонд Грин одлучио да му не дода лопту.

С друге стране "универзалац" Голден Стејта је далеко причљивији у јавности и истакао је да је после инцидента разговарао с Дурентом и да су одлучили да забораве на то. 

"Није тајна да сам ја емотивац. Носим емоције у рукаву и играм тако кошарку. Некада то извуче најбоље из мене, а некада ми не донесе добро. Морам да живим са тим јер је често добро. Нећу се променити - такав сам какав сам, а нас двојица настављамо даље...", испричао је Грин медијима након што је "одслужио" меч суспензије, а пре него што ће повредити прст због чега је поново ван паркета, што је верзија приче у коју многи не верују.

Андре Игудала је био тај који је смиривао играче, неочекивано је и Казинс - који је дошао да освоји титулу ове године - интервенисао, иако је преке нарави, а огласио се и Стеф Кари.

"С*ање је када си повређен и ниси с тимом због повреде, посебно када се тако нешто деси... Мислим ипак да смо то решили као прави тим, да су и Дурент и Грин то решили како треба. Показали супрофесионализам и разумевање за тим. Томе су помогли разговори које смо обавили, тимски, један на један, важно је да то сви имамо на уму", казао је Стеф Кари који на паркету није био десетак дана од меча с Милвокијем.

"Имамо шансу да направимо нешто специјално ове године. Биће успона и падова на путу, због нас или фактора споља, али ништа не сме да нас омете у освајању титуле".

Кари је навео и да су њих двојица много уложили у пријатељство, да су заједно освајали титуле и да овакве ствари неће успети да их поремете у заједничким намерама.

"Ниједан од њих неће бити разлог зашто нисмо освојили титулу", подвукао је Кари.

Јасно је да је "удруживање" НБА звезда довело до тога да су они конкурентни у тим тимовима за освајање титула, чак је превазиђен и проблем "танке" клупе, али не треба заборавити да ту и "его" толико звезда може да доведе до неочекиваних проблема...

"ЗМИЈА"

Навијачи Оклахома ситија су Кевина Дурента прозвали "змија" након што је у лето 2017. године, након дуго размишљања, одлучио да напусти франшизу у којој је дебитова у НБА. Одлучио је да се "удружи" са Стефом Каријерм, Клејом Томпсоном и Дрејмондом Грином како би коначно освојио шампионски прстен. И успео је две године заредом... Због тога му је нарочито замерио Расел Вестбрук који неко време није желео да комуницира с њим, што је било посебно интересантно медијима када се дуго ишчекивао њихов први окршај на супротним странама.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар