Хрвати сад „висе“ пред жријеб квалификација за ЕП!

Уместо са Велшанима, Северном Ирском и Луксембургом, могу на Шпанију, Србију, Словенију. . . ! Ватрени навијају за Холандију и Португалију у наредна два дана.

Фудбал 18.11.2018 | 20:00
Хрвати сад „висе“ пред жријеб квалификација за ЕП!
Хрватска је доживела шокантан пораз на Вемблију и испала у Дивизију Б Лиге нација, али селектор Ватрених Златко Далић поносан је на све оно што је његова селекција учинила у 2018. години. Ипак, Хрвате би овај пораз могао озбиљно да кошта.

Како пише Индекс, Хрватској прети пад у други шешир на жребу квалификација за Европско првенство, па тако у наредна два дана морају да навијају за Холандију и Португалију. Ватрени ће бити носиоци ако Немачка не победи Лале на свом терену или Пољска не оствари победу против Португалије у гостима. Ако победе Немци и Пољаци, Хрвати се са Исландом селе у други шешир јер имају лошију гол-разлику од поменуте две селекције.

Лоша ствар по суседе је то што је Португалија већ обезбедила прво место и неће имати резултатски императив против Пољака, али зато Холандија мора до победе против отписаних Немаца. Ипак, селекција Јоакима Леваима обавезу да се искупи пред навијачима у Гелзенкирхену, због ужасних наступа у досадашњем току Лиге нација.

У сваком случају, Хрвати имају много разлога да стрепе у наредна два дана, јер могу да добију знатно тежу групу у квалификацијама за Европско првенство.

"Тако Хрватској уместо групе с репрезентацијама попут Велса, Северне Ирске, Литваније, Луксембурга и Сан Марина прети група са Шпанцима, Србима, Словенцима...", консатује Индекс.

Немачка и Холандија играју сутра од 20.45, док је меч између Португалије и Пољске заказан дан касније у исто време у Гимараешу.

Када је у питању репрезентација Србије, она је сигурна у трећем шеширу заједно са Финском, Северном и Републиком Ирском и Турском. Жреб је заказан за 2. децембар од 12 часова у Даблину.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар