И у НБА руши рекорде: Нико као "тинејџ" Лука!

После обарања рекорда у Европи, на ред су дошли и они "преко океана".

Кошарка 19.11.2018 | 18:30
И у НБА руши рекорде: Нико као "тинејџ" Лука!
Скептика је било и биће, али чини се да нису били у праву у случају Луке Дончића...

Физичка конституција, брзина, године и превелики "хајп" око њега били су само неки од разлога због којих поједини кошаркашки сладокусци нису веровали у успех Луке Дончића "преко океана", али у уводним мечевима у НБА - он доказује да су погрешили.

Већ после 15 утакмица код младог Словенца види се тај моменат да воли одговорност и не бежи од ње, па је тражио лопту "у руке" у финишу меча против шампиона.

Одлично је ушао у меч, погодио две тројке, али је средином меча ушао у серију промашаја, но довољно "барута" оставио је за крај када је постигао одлучујуће поене из продора, био прецизан са "пенала" и ухватио дефанзивни скок за победу над шампионом Голден Стејтом (112:109).

Дончић је на крају меч завршио с 24 поена (9/20 шут из игре), имао је девет скокова и четири асистенције, уз три изгубљене лопте, за "поправљање" скора Даласа на 7-8.

Те вечери се "уписао" и у НБА књиге...

Момак који има само 19 година, и већ је у Европи потврдио свој таленат порушивши многе бројке, постао је први тинејџер који је у првих 15 мечева постигао 292 поена, што никоме од његових претходника није успело.

"И у Мадриду сам ово радио у финишу меча, обожавам одлучујуће шутеве. Овде је другачије ипак, ово је најбоља лига на свету", рекао је Дончић после меча.

Овај момак тренутно у просеку бележи 19,5 поена, 6,6 скокова и 4,2 асистенције.

Опако друштво је пред њим ако овако настави!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар