Милан остао без пола тима!

Симић принудно, Погба могуће, а капитен Челсија прелазно решење! Малер за малером за Гатузов тим.

Фудбал 20.11.2018 | 22:00
Милан остао без пола тима!
Лошим вестима у Милану никад краја! Повреде пљуште једна за другом, Ђенаро Гатузо се хвата за главу. Питање је како ће успети да скрпи тим за следеће коло против Лација и како ће тако осакаћена екипа успети да изгура до јануара када ће клуб морати да купује.

Последњи малер за Милан је повреда капитена Алесија Ромањолија. Сјајни штопер је повредио листи и биће ван терена најмање месец дана.

То је најновија у низу лоших вести за Гатуза. Пре тога, тешку повреду је доживео велико појачање МатијаКалдара који је планиран да игра у тандему са Ромањолијем и дошао је у трампи за Леа Бонућија. Он ће бити ван терена до фебруара или марта. Потом је и Матео Мусакио доживео повреду лигамената колена и неће га бити на терену до следеће године. Гатузо је од штопера остао са Ромањолијем и ветераном Запатом, а сада се повредио и капитен.

Шансу би као принудно решење уз Запату требало да добије млади Стефан Симић. Чешки репрезентативац српско-хрватског порекла је већ пет година члан Милана, али се углавном сељакао по позајмицама и никада није заиграо за први тим Росонера. Сада му се пружа шанса јер Гатузо нема другу опцију, мада се шушка да би Кеси могао да буде прекомандован на позицију штопера. Ипак, Симић и Запата су једини штопери на које ће Гатузо моћи да рачуна у наредних месец дана. Осим ако не дође неко од слободних играча што је такође опција.

Милан разгледа ситуацију на тржишту и ко од штопера без уговора би могао да буде појачање. Помињу се ветеран Николас Бурдизо, искусни Роберт Хут, бивши Миланов играч Кристијан Закардо, затим Сердар Ташчи, а чак и Флорентин Погба. Старији брат Пола Погбе је без уговора откако је напустио Генчлербирлиги, а био је недавно на проби у мађарском Ференцварошу. Неко од поменутих би могао да буде „прва помоћ“...

А потом ће клуб морати да интервенише на јануарској пијаци. Милан је већ питао Челси за услове под којима може да добије Герија Кејхила. Капитен Челсија је потпуно у другом плану од доласка Мауриција Сарија и жели да напусти клуб. Уговор му истиче на крају сезоне тако да би га Милан добио за сићу. Само је питање да ли ће Енглез прихватити услове које му Милан понуди.

Друге, а скупље, опције су Ерик Баји из Манчестер Јунајтеда којега Мурињо жели да прода и Родриго Кајо из Сао Паула. Бразилац је давнашња жеља Росонера, а поготово откако се Леонардо вратио у клуб као директор.

Штоперске позиције су највећи проблем Росонера, али ни у осталим линијама тима није много боља ситуација. Стандардни чланови везног реда Ђакомо Бонавентура и Лукас Биља су доживели тешке повреде због којих ће заиграти тек на пролеће наредне године. Лакше повреде имају и Хакан Чалханоглу, Давиде Калабрија, Патрик Кутроне, Игуаин је суспендован за наредне две утакмице... Гатузо је у огромним проблемима.

Помиње се да ће Милан у јануару покушати да позајми Фабиња из Ливерпула или да ће купити Фабрегасакојем истиче уговор у Челсију, а преговара се и о враћању Ибрахимовића и Пата...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар