"Пенали се промашују, па промашују..."

И Александар Митровић у друштву Стојковића, Мијатовића, Видића, Милошевића, Тадића. . .

Фудбал 18.11.2018 | 21:45
"Пенали се промашују, па промашују..."
Драган Стојковић Пикси, Драгољуб Брновић и Фарук Хаџибегић против Аргентине, Предраг Мијатовић против Холандије, Немања Видић против Словеније, Никола Жигић против Литваније, Саво Милошевић двапут против Бугарске у својој опроштајној утакмици, Александар Коларов против Јамајке, Душан Тадић против Литваније и Румуније... 

Било их је сигурно још, а на неславној листи промашених пенала за нашу репрезентацију од суботе је и Александар Митровић. 

Нападач "орлова" покушао је атрактивно, "паненком", да савлада голмана Црне Горе, Данијела Петковића, али је лопту послао високо изнад пречке. Срећом, претходно стечена два гола - од којих је други постигао управо Митровић - били су довољна залиха за победу 2:1 и останак на првом месту табеле уочи последњег кола групне фазе Лиге нација. 

Самокритичан и расположен за шалу на свој рачун био је Митровић после утакмице, а у заштиту млађег саиграча стао је Душан Тадић, који је претходно двапут био непрецизан за Србију са беле тачке. 

"Пенали се промашују, па се промашују. Битно је да се преузме одговорност. Небитно је ко је извођач, најбитније је да се постигне гол", изјавио је Тадић у такозваној "микс зони" после утакмице на Рајко Митић стадиону. 

"Нисмо постигли тај трећи гол који би нам много значио, па је Црна Гора у другом полувремену кренула на све или ништа. Ми смо се мало опустили, што не сме да нам се дешава, али најбитније је да смо дошли до победе. Остаје нам да анализирамо утакмицу и видимо шта је било добро, а шта није",истакао је креатор игре нашег тима, који је сјајним додавањем ка Адему Љајићу уписао асистенцију за 1:0. 

У разговору са другом групом новинара, Тадић је био нешто опширнији. Открио је да су се играчи на терену договорили ко ће шутирати пенал, а не раније, у свлачионици или на тренингу.

"Током утакмице смо се договорили ко шутира, не пре меча", рекао је најчешћи извођач једанаестераца у актуелном тиму.

"Митровић је промашио, али то није толико битно, јер смо имали неколико шанси и после тога. Могли смо да дамо и трећи и четврти гол, али смо без разлога унели неизвесност у меч",сматра Тадић, који је посебно похвалио саиграче из одбране за игру у првом делу.

"Доминирали смо, видела се разлика у класи. Требало је да буде три, четири разлике за нас. Одбрана треба тако да се игра - као у првом полувремену. У другом делу меча Црна Гора је кренула на све или ништа, а ми смо се мало опустили. Имали смо и беспотребну панику, када смо им дали елана да помисле да могу да дођу до нерешеног резултата. Мислим да има доста ствари да се исправи за следећи меч, али има и оних позитивних, махом из првог полувремена".

По његовом мишљењу, до пада концентрације како се ближио крај није дошло због умора.

"Нисмо се уморили, безвезе смо лупали лопту, уместо да смо остали мирни и тражили игру кроз пас. Што се пресинга тиче, одлично смо га радили у првом полувремену. Требало је да наставимо са истом игром, која нам је и донела резултат и да постигнемо више погодака".

Тадић не сумња да ће екипа славити и у уторак против Литваније (20.45, стадион Партизана), чиме ће бити обезбеђено прво место и пласман у виши ранг Лиге нација, односно Дивизију Б. 

"Мислим да смо знали од почетка да смо најквалитетнији у овој групи. Морамо да будемо први и бићемо", нема сјајни везиста нашег тима дилему пред одлучујуће последње коло.

Оптимиста је и голман Предраг Рајковић, који је са неколико сјајних интервенција у другом полувремену спречио изненађење.

"Ја сам само одрадио свој посао. Драго ми је да смо победили и тако мора да буде и у уторак", констатовао је и пожелео млади чувар мреже.

"Пали смо и повукли се у другом полувремену. Нисмо смели то да им дозволимо, али нису створили неке стопостотне шансе. Морамо да будемо концетрисани свих 90 минута, а не само у првом полувремену. Било нам је јако важно да добијемо, уторак играмо са Литванијом и веома смо близу да будемо први у групи", закључио је Рајковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

КОЈА СКРОМНОСТ ,

19.11.2018 03:43

О чему причате? Резултат сте једва сачували, чист гол за Црну Гору није признат, а невјероватно је да међу 11 играча не постоји неко ко може да погоди пенал.

ОДГОВОРИТЕ