Новак и Зверев у финалу од 19 часова!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић на импресиван начин је стигао до седмог финала на завршним мастерсима сезоне.  Не дам сервис, не дам сет! Ђоковић против Зверева за титулу на завршном турниру сезоне.

Тенис 18.11.2018 | 13:00
Новак и Зверев у финалу од 19 часова!
Новак је изгубио свега четири гема против Кевина Андерсона (6:2, 6:2), којем није дао ни промил наде да на свом дебију може стићи до меча за трофеј.

Када је реч о недељном финалу, треба рећи да оно почиње у 19 часова, а да му претходи финале у конкуренцији парова од 16.30 које играју Американци Мајк Брајан и Џек Сок против Француза Пјер Игоа Ербера и Николе Мауа.

Ђоковић ће се са Александером Зверевом састати по четврти пут. У победама води са 2:1, а обе је остварио ове сезоне. 

Први пут је тријумфовао у четвртфиналу у Шангају, док га је други пут победио пре неколико дана у групној фази и то са 6:4, 6:1. 

Треба рећи да ће Ђоковић уколико победи Зверева у финалу освојити 1.500 АТП поена и зарадити чек на 2.71 милиона долара.

Сви епови одавно су испевани. Јер све што је могао Новак Ђоковић је одавно урадио. С тим да је овај нови налет првог рекета света Нолетовим фановима посебно драг. Дошао је после серије мучних повреда. У тренуцима када су злослутници већ почели да сладе језик причама о скором крају. Колико су га само потценили.

Последњи такмичарски меч у години Ђоковић дочекује са првог места на АТП туру као изразити фаворит у финалу завршног турнира сезоне против Александра Зверева, данас од 19 сати, уз директан пренос на другом каналу Спортклуба.

Зверев јесте члан чопора младих лавова који само чекају тренутак када ће на младост и енергију почети да се отимају око титула као лешинари око плена. Јер да се не лажемо, праве зверке полако иду у заслужену пензију. Роџер Федерер је баш близу, Рафа Надал полако остаје без даха...

Али Новак Ђоковић никако да се склони. Звереву је то већ објаснио савладавши га са 6:4, 6:1 за свега сат и 17 минута у њиховом судару у групној фази такмичења у Лондону. У полуфиналу је отресао Кевина Андерсона са 6:2, 6:2. У ствари, у Лондону још није изгубио сет, а чак ни то није најфрапантнији податак када говоримо о Ђоковићевом узлету од Вимблдона, чак раније и Квинса, па на овамо.

Довољно је само рећи да је од Вимблдона Ђоковић играо 15 мечева са тенисерима из ТОП 10 на АТП туру. Свих 15 је добио. И ниједан сет им није дао.

Основни разлог чини нам се лежи у сервису. У Квинсу је добио 96,2 одсто гемова на свој сервис (51/53), на Вимблдону 90,4 (104/115), у Синсинатију нешто слабији са 82,1 одсто (64/78), на Ју Ес Опену невероватан са 93,5% (100/107), у Паризу 88% (51/58), а у Шангају и сада у Лондону апсолутно безгрешан – 100 одсто добијених гемова на свој сервис.

У протекле 52 недеље, целу сезону рачунамо дакле, само су Џон Изнер и Иво Карловић били бољи, али добро знамо да је тој двојици громовит сервис карактеристично оружје, док у свим осталим елементима игре не могу ни да прођу броју један.

Од већ поменутог Вимблдона чак 35 победа и свега два пораза. Уз титуле на Вимблдону, Мастерсима у Синсинатију и Шангају и други гренд слем пехар у сезони на Ју-Ес Опену. Сада и седмо финале на завршном турниру сезоне...

Пригодан крај савршених шест месеци.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Б.Лука

18.11.2018 14:04

Бравооооо Нолееее краљу !!!!

ОДГОВОРИТЕ