Могући наследник Ангеле Меркел

Фридрих Мерц, немачки бизнисмен и озбиљан кандидат за наследника канцеларке Ангеле Меркел на челу Хришћанско-демократске уније (ЦДУ), први пут је обелоданио да зарађује око милион евра годишње, преноси данас немачки лист "Билд ам зонтаг".

Свијет 18.11.2018 | 09:57
Могући наследник Ангеле Меркел
- Почео сам с правничком платом у Зарбикену која је могла да задовољи потребе породице са двоје деце. Данас зарађујем око милион евра бруто - рекао је Мерц том листу.
 
Мерц (62) руководи немачким огранком америчког инвестиционог фонда "Блекрок" (БлацкРоцк), ради за америчку правну фирму "Мајер Браун", а и члан је управних одбора многих компанија, наводи Ројтерс.

Он немачком листу није пружио детаље о приходима са различитих позиција које има, али годишњи извештаји показују да је недавно зарадио 125.000 евра само у "Блекроку", као и 80.000 евра у компанија "Вепа Индустриеходинг" која производи тоалет папир, 75.000 евра у банци ХСБЦ Тринкхаус и 14.000 евра у ДОО аеродром Келн-Бон, наводи "Билд ам зонтаг".

Недавно критикован јер је рекао да припада горњој средњој класи, Мерц је у интервјуу рекао да за њега "средња класа" није чисто економска мера.

- Од родитеља сам научио вредности које обликују средњу класу, укључујући напоран рад, дисциплину, пристојност, поштовање и знање, које би требало да вратимо друштву када то можемо - рекао је Мерц.

Објаснио је и да, за њега, реч "виша класа" подразумева слике људи који су наследили много новца или компанију која им омогућава да уживају у животу.

- То са мном није случај - закључио је он.

Мерц се за лидера ЦДУ бори против генералног секретара те странке Анегрет Крамп-Каренбауер (56) и министра здравља Јенса Шпана (38).

Данас објављени резултати анкете показују да ужива подршку чак 49 одсто конзервативних гласача, док Крам-Каренбауер подржава 32 одсто испитаника, а Шпана седам одсто.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ја

18.11.2018 10:06

Е јес лијеп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

18.11.2018 10:14

Хахаххахахахах сиротиња , поцни друзе књиге писати као Спириц . Хахаххахахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

18.11.2018 22:15

Ахааахаа:)))