ЛН: Србија против Литваније за Лигу Б, Албанци испали!

Убедљив пораз Албаније од Шкотске! Фудбалери Румуније победили су Литванију са 3:0 у петом колу четврте групе Лиге Ц.  Вест из Румуније: "Орлови" у уторак играју за пролаз! Српској репрезентацији биће потребно да у последњем колу победи Литванију.  Португал и без Роналда одолио на "Меаци"! Италија није успјела да сломи Португал (0:0) и остала је без шанси за плеј-оф у Лиги нација, гдје ће играти изабраници Фернанда Сантоша.

Фудбал 17.11.2018 | 23:10
ЛН: Србија против Литваније за Лигу Б, Албанци испали!
Румуни се загрејали за Подгорицу! Убедљива и сигурна победа изабраника Козмина Контре над Литванијом - 3:0.

Овај резултат значи да ће "Орлови" против Литваније у уторак играти за прво место и пласман у Лигу Б и плеј-оф Лиге нација.

Србији ће бити и доваљан реми против балтичке земље уколико Румунија не савлада Црну Гору. Ако се то деси, онда наши репрезентативци морају да освоје сва три бода.

После пет одиграних утакмица Србије је прва са 11 бодова, а Румунија друга се два мање, односно Црна Гора трећа са четири мање. 

Румунија је до тријумфа дошла головима Пушкаша, Кесеруа и Станчијуа, који су мреже тресли у седмом, 47. и 65. минуту. Раније у току дана у групи четири Србија је победила Црну Гору са 2:1.

Ипак није готово!

Репрезентација Србије савладала је Црну Гору у суботу и тако направила велики корак ка пласману у Лигу Б. Међутим, за тај успех биће јој потребно и да у уторак у Београду победи Литванију.

Румуни су остали у трци за освајање првог места јер су у суботу увече савладали Литванију код куће резултатом 3:0. Наше комшије тако су се примакле "орловима" на два бода заостатка уочи последњег кола.

Стрелци за сада другопласирани тим били су Ђорђе Пушкаш у 7. минуту, Клаудиу Кесеру у 47. и Николае Станчију у 65. минуту.

Рачуница за пласман наше "А" селекције је проста.

Србији је потребна победа против Литваније и она ће јој дефинитивно донети место у вишој Лиги, без обзира на резултат меча Румунија - Црна Гора. 

Ако екипа Младена Крстајића одигра нерешено, а Румунија победи, бићемо изједначени на врху табеле, али наш тим ће бити други јер су Румунији дали гол у Београду (2:2), за разлику од "орлова" у Букурешту (0:0).

У случају да Литванија направи сензацију и победи у главном граду Србије, Румунија ће имати шансу да тријумфом у Подгорици престигне "орлове".

Биће то важан уторак за Крстајићев тим и српску репрезентацију.

Румунија је очекивано и убедљиво поразила Литванију у Плоештију са 3:0, па је стекла одлучујући предност (два бода) пред окршај последње рунде са Црном Гором у Подгорици у борби за друго место.

Теоретски, у случају сензационалног пораза Србије од Литваније у последњем колу у Београду, Румуни би могли чак победом и на прво место, али је много реалније да се добро натегну у престоници Црне Горе, како би ремијем сачували позицију број два и опстали у Ц групи Лиге нација.

Гости са Балтика нису имали ни промил шансе вечерас, а "отворио" их је Георге Пушкаш већ после седам минута игре.

Нису изабраници селектора Козмина Контре дозволили ривалу да се размахне на овој утакмици, а дотукли су га у наставку погоцима Кешеруа и Станчијуа, који је сјајно погодио мрежу Литванаца искоса са леве стране из слободног ударца у 65. минуту.

Нема шта, чиста и очекивана победа Румуна као загревање за занимљив дуел у Подгорици који следи.

Табела: Србија 11, Румунија 9, Црна Гора 7, Литванија 0 бодова.

Парови последњег, 6. кола (уторак, 20.45): Србија - Литванија, Црна Гора - Румунија.

Када је реч о групи један Лиге нација Ц, репрезентација Албаније доживела је убедљив пораз од Шкотске и то пред домаћом публиком (0:4). 

Голове за госте постизали су Фрејсер (14), Флечер (45+2), Форест (55, 67). 

После четири одиграна меча Албанија има три бода, уз једну победи и три пораза, док је Шкотска друга са истим бројем бодова као и Израел.

У највишем рангу Италија и Португал одиграли су без голова. 

Португал је остао први на табели са седам бодова, док је Италија друга са два мање. 

Португал је овим ремијем обезбедио пласман у плеј-оф, пошто је Италија одиграла све мечеве, док је њима остао још један са Пољском, која не може да их угрози.

Решено! Португалци убили Сан Сиро у појам и обезбедили место у плеј-офу. Италијани су тек с времена на време успевали да развију праве нападе и запрете добро концентрисаном Рују Патрисију, који није имао превише посла, али је оно што је било до њега успео да исконтролише и заустави - 0:0.

Оно по шта су Португалци дошли на Сан Сиро то су и узели. Убили су у појам селекцију Роберта Манћинија, али и читаву публику на трибинама у Милану, и освојили бод којим су обезбедили пласман у плеј-оф Лиге Нација - 0:0.

Изабраници Фернанда Сантоса били су сурови према фудбалској игри и противнику, у потпуности су затворили све прилазе свом голу и дошли до великог резултата.

Италијани су тек с времена на време успевали да развију праве нападе и запрете добро концентрисаном Рују Патрисију, који није имао превише посла, али је оно што је било до њега успео да исконтролише и заустави.

Био је импресиван код покушаја Инсињеа и Имобилеа у првом полувремену, што је значајно утицало на дешавања у наставку меча, када је значајно отупео напад Азура.

Штавише, на крају су Португалци могли и до победе, пошто су у завршници меча опасне прилике имали Жоао Марио и Вилијам Карваљо. Ипак, после свега виђеног, меч је окончан најравноправнијим исходом, па Португалци сасвим заслужено иду даље.

Италијанима је ово био последњи меч у групи, док ће Португалија за три дана бити у прилици да у Гимараешу приреди слављеничку фешту својој публици.

"Азури" су наставили серију ремија на домаћем терену!

Ни у петој утакмици на "Чизми" нису забиљежили побједу, па ће Португалци без обзира на исход меча са Пољацима освојити лигу 3 А групе Лиге нација.

Гости су у Милано стигли без прве звијезде Кристијана Роналда, којег селектор Фернандо Сантош није звао у репрезентацију из непознатих разлога, а спекулише се да је у питању "бојкот" аса Јувентуса због награде УЕФА.

Али и без Роналда су остварили циљ.

ИТАЛИЈА - ПОРТУГАЛ 0:0

С обзиром да је Италијанима вечерашњи меч на "Меаци" био посљедња прилика да се прикључе Португалу на лидерској позицији у групи, па да се затим надају његовом киксу против Пољске, жестоко су кренули и створили двије одличне прилике у првих пет минута.

Најприје је португалски голман Руи Патрисио добро реаговао послије ударца Лоренца Инсињеа са 25 метара, да би потом одбијену лопту Ћиро Имобиле из стопостотне шансе послао изнад пречке.

У 35. минуту Имобиле се поново нашао "очи у очи" са Патрисијом и поново је као побједник изишао голман Португала, да би послије центаршута из корнера Леонардо Бонући главом шутирао поред десне стативе.

Почетком наставка, добру прилику је пропустио Федерико Кијеза, али је изблокиран. Пробао је измјенама селектор Италије Роберто Манћини да стигне до побједе у другом полувремену, али су ближи тријумфу ипак били гости упркос изостанку Роналда, који од Мундијала у Русији није наступао у националном дресу.

Из контранапада у 74. минуту Португалци су могли да угрозе голмана Ђанлуиђија Донаруму, али је Жоао Марио шутирао изнад пречке, да би у сљедећем нападу голман "азура" из самог чошка извадио лопту послије шута Вилијама Карваља.

И то је било све вриједно помена...

Осим податка да је Ђорђо Кјелини, капитен "азура", вечерас је по стоти пут наступио за национални тим у каријери и постао тек седми фудбалер у клубу 100. Осим дефанзивца Јувентуса су ту Дино Зоф (112), Андреа Пирло (116), Данијеле Де Роси (117), Паоло Малдини (126), Фабио Канаваро (136) и рекордер Ђанлуиђи Буфон (176).

Извор: Б92/мондо.рс/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар