Хрват, Звездина легенда, селектор Босне и Херцеговине!

Импресивно, зар не? "У животу се дешавају ствари које чак и не мислите да могу да се догоде", рекао је Велики жути у интервјуу за Радио Каталуњу.

Фудбал 18.11.2018 | 14:15
Хрват, Звездина легенда, селектор Босне и Херцеговине!
Роберт Просинечки је поново одушевио читаву Европу. Са селекцијом Босне и Херцеговине успео је да избори пласман у елитну дивизију Лиге нација, па ће Змајеви бити у прилици да у наредном циклусу одмере снаге са најквалитетнијим селекцијама Старог континента.

Одмах након сензационалног подухвата, Велики жути је дао интервју за Радио Каталуњу, где се осврнуо на многе детаље из своје играчке и тренерске каријере.

"Веома је важно да мала земља буде међу 12 најбољих европских тимова. После одласка на Мундијал у Бразилу ово је најбоља ствар у историји босанског фудбала. Сада радимо на пласману на Европско првенство. Имамо играче попут Џека или Пјанића, али долазе талентовани играчи, у Босни се увек нешто дешава. Циљ је Европско првенство, то би било нешто велико", рекао је Просинечки.

Хрват, легенда Црвене звезде, сада тренер Босне и Херцеговине…

"Импресивно, зар не? Помало од свега. У животу се дешавају ствари које чак и не мислите да могу да се догоде. Добио сам понуду Босне и Херцеговине, видео сам да имам добар тим, много талента и срећан сам".

Да ли размишљате шта би се догодило са Југославијом да није било рата?

"Сигурно би се догодило много ствари, било би направљено нешто велико".

Ружне слике из тог периода полако одлазе у заборав.

"Сада је живот важан. Морамо живети. Време је прошло, морамо да размишљамо о прекрасном мору које има Хрватска, импресивним градовима. Рат никада неће бити заборављен, али морамо живети без њега".

Цигарете су нешто чега и данас не жели да се одрекне.

"Пушим, немам проблем да то кажем. Али, то је помало и мит, више се говори о томе колико пушим него што је то заправо случај, али не могу рећи да не пушим".

А као играч?

"Било је мање, али сам пушио. Знам да то није добро, али да је утицало на игру не бих то радио. Нисам имао проблем, сада врло мало играча пуши, али у мом времену су то многи чинили", рекао је између осталог Просинечки.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

истина

18.11.2018 15:52

Замислите да сви играју родени босанци и херцеговци која јака екипа само сто су нас сви искориставали то раде и данас и сви казу глупи босанац а нај интиглтни на овом подруцју зато постуј своје двористе а цијени ипостуј комсино два брата кад су добре комсије не мозе им нико ниста

ОДГОВОРИТЕ