ЛН: Трагедија Турака, тзв. Косово близу ''треће лиге''!

Косово* победило Кипар са 5:0, фали им још бод до Лиге нација Ц.  Репрезентација такозваног Косова на корак је од пласмана у Ц Лигу нација. Изабраници швајцарског селектора Бернарда Шаландеса су као гости победили Кипар - 5:0.  Петица тзв. Косова, "Ц" дивизија близу.  Из "Б" у "Ц" је склизнула Турска, а тзв. Косово би могло да напредује ранг више.  Трагедија Турака у Ескишехиру: Са беле тачке у нижи ранг! Нови тежак ударац за селекцију Мирчее Луческуа.

Фудбал 17.11.2018 | 21:05
ЛН: Трагедија Турака, тзв. Косово близу ''треће лиге''!
Надали су се љубитељи фудбала у Турској да је неодлазак на Мундијал у Русији летос била само случајна епизода и да ће се резултати поправити ове јесени, али узалуд.

Тамошња репрезентација доживела је вечерас нови ударац и то елиминацију у Ц групу Лиге нација после пораза од Шведске пред својом публиком у Ескишехиру од 1:0. За победу скандинавске селекције побринуо се капитен Андреас Гранквист поготком са беле тачке у 71. минуту.

Швеђани су одиграли тактички мудру утакмицу, пустили противника да се издува у првих 45 минута, после нестварних промашаја Ченгиза Ундера, Јунуса Малија и Чалханоглуа, а појачаним ритмом у наставку успела је да сломи селекцију Мирчее Лучексуа.

Блистао је у првом полувремену и голман Шведске Робин Олсен, а после покушаја Себа Ларсона у 50. и Виктора Класона у 58. уследио је тренутак одлуке. Дефанзивни везиста Јокушлу је непсретно оборио у шеснаестерцу Маркуса Берга, а капитен Шведске са беле тачке донео тријумф и загарантовани опстанак у лиги Б екипи са севера Европе.

Турска, као последњепласирана у овој групи, испада у трећи ранг, а право ће чудо бити ако пролеће дочека са Мирчеом Луческуом на клупи. 

Репрезентација Турске посустаје и после пораза у Коњи (0:1) голом Андреаса Гранквиста - "склизнула" је у "Ц" дивизију пошто је најлошије рангирана у конкуренцији Шведске и Русије, које ће у последњем колу одлучивати о победнику групе.

Ипак, док једни тугују због "Ц" дивизије - други се радују.

Фудбалска репрезентација тзв. Косова је убедљиво славила на Малти (5:0) и уочи последњег кола у "Д" дивизији заузима прво место.

Они су на челу своје групе са 11 бодова, другопласирани Азербејџан - који је данас савладао Фарска Острва (2:0) - има два мање, а управо са острвском државом ће се тзв. Косово састати у одлучујућем мечу о пласману у ранг више.

То им такође доноси веће шансе да се пласирају на Европско првенство кроз "бараж" систем после квалификација за Европско првенство.

Косово* победило Кипар са 5:0, фали им још бод до Лиге нација Ц. Репрезентација такозваног Косова на корак је од пласмана у Ц Лигу нација. Изабраници швајцарског селектора Бернарда Шаландеса су као гости победили Кипар - 5:0.

После првог полувремена меча на стадиону "Та кали" у истоименом месту на Малти, гости су водили са 1:0 голом Ведата Мурићија, али у другом је уследила канонада.

Одбрана домаћина је попустила па су се у стрелце у последњих 20 минута уписали Бењамин Колољи у 70, Донис Авдијај у 78. и 80. и Милот Рашица у 86. минуту.

Три бода освојена на Малти практично значе да такозваном Косову, које има 11 бодова из пет мечева, (два више од Азербејџана) недостаје још бод да би освојили челну позицију у групи и прешли у виши ранг Лиге нација, тачније у њену Ц лигу. 

Прилику за тако нешто имаће већ у уторак, 20. новембра у директном окршају са Азербејџаном на стадиону "Фадиљ Вокри" у Приштини.

ДИВИЗИЈА "Б" - ГРУПА 2

Турска - Шведска 0:1 (0:0)
/Гранквист 71п/

ТАБЕЛА: Русија 7, Шведска 4, Турска (+1) 3.

ДИВИЗИЈА "Д" - ГРУПА 3

Азербејџан - Фарска Острва 2:0 (2:0)
/Назаров 18, Мадатов 28/

Малта - тзв. Косово 0:5 (0:1)
/Мурић 15, Кололи 70, Авдиђај 78, 80, Рашица 86/

ТАБЕЛА: тзв. Косово 11, Азербејџан 9, Фарска Острва 4, Малта 2.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар