Ел Тигре се понудио Соларију и Реалу!

Да ли је Радамел Фалкао решење за лош напад Краљевског клуба?

Фудбал 19.11.2018 | 16:00
Ел Тигре се понудио Соларију и Реалу!
Криза у Монаку одавно је узела маха, а иста би поред Леонарда Жардима могла да однесе још једног важног човека система. За разлику од отпуштеног Жардима, Радамел Фалкао би могао својевољно да оде са стадиона Луј ИИ и потражи срећу на неком другом месту. 

Готово ниоткуда данас је одјекнула информација из поузданих мадридских новина да се популарни Ел Тигре сам понудио мадридском Реалу и привременом тренеру Сантијагу Соларију, што је снажно одјекнуло у фудбалској Европи. Краљевски клуб и даље трага за човеком који би бар делом могао да попуни огромну рупу насталу одласком Кристијана Роналда, а Фалкао се нада да би баш он могао да буде тај.

Колумбијцу се, пише Марка, смучио живот у Монаку, првенствено јер се константно ради на продаји најбољих играча и доводе млади, неафирмисани фудбалери како би се наставио процес обртања великих сума новца. Чак ни долазак Тијерија Анрија није много променио ни у игри Монака, а ни размишљању некада понајбољег голгетера планете и он жели да оде.

Пошто је до почетка прелазног рока остало још нешто више од месец и по дана, Фалкао је спреман да реши свој статус и проба да се избори за своје место под сунцем у Мадриду.

Његов агент Жорж Мендеш већ је ступио у контакт са челницима Флорентином Перезом и разговарао о финансијском моменту потенцијалне сарадње, мада је чињеница да би Реал морао да плати одређено обештећење Монаку пошто је активан уговор на још годину и по дана, потписан лета прошле године.

И у канцеларијама Реаловог борда постоји концензус око тога да би требало довести појачање у навали већ у јануару, али се више потенцира на томе да то буде неко млађи. Прва жеља Краљевског клуба је и даље Мауро Икарди, али до његовог потписа је готово немогуће доћи. Прво, Интер се сигурно неће одрећи свог капитена у јануару и не без деветоцифрене суме новца, што је за Реал много у овом тренутку.

Због тога би Реал чак у разматрање и узео Радамела, али само кроз позајмицу до краја сезоне.

Опет, ни Монаку није свеједно јер пролази кроз деликатан моменат у клупској историји. Пара од продаје има, али млади играчи нису успели да се наметну довољно добро, због чега је екипа у озбиљној кризи. Такође, све су гласније приче о томе да власник Дмитри Риболовљев намерава да оде из Кнежевине и купи засад неименовани клуб у Енглеској, мада је сада озбиљнија прича то што је био ухапшен због сумњи да је умешан у корупцију. Све то доводи Монако у врло тешку позицију, а Фалкао зато и жели да оде. 

Мадрид је добро познато место Колумбијцу који је најбоље дане своје каријере провео управо у шпанској престоници. Односно, у дресу Атлетика. Вероватно зато Рохибланкоси неће бити баш најсрећнији...

Извор: моззартспорт

Фото: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар