Емеријеви и Арсеналови планови за зиму...

Лилова турбо машина и четири штопера на радару! Због Велбека је мета Пепе, гледају се и Баји, Ругани. . .

Фудбал 19.11.2018 | 22:30
Емеријеви и Арсеналови планови за зиму...
Јануарски прелазни рок неуморно се ближи, а самим тим постаје и неизвесније шта ће Арсенал радити на зимској пијаци и да ли ће уопште довести неко појачање?

Гледајући послове обављене током лета, Унај Емери је одрадио велику ствар за Тобџије и њихов повратак у круг најбољих, али је очигледно да му је потребно још неколико коцкица како би се ствари посложиле.

Упркос томе што није присталица куповине на зиму, Емерија би мука могла да натера да ипак потроши који евро на пијаци. Првенствено би требало да пронађе замену повређеном Данију Велбеку.

”Само уколико се на тржишту појави нешто посебно, тада ћемо реаговати. Овако – не. Имам пун тим професионалаца који гледају тржиште, могућности и играче. Тренери знају шта желим и како ми играмо”, поручио је недавно Емери.

Због чињенице да Велбека чека дужа пауза услед теже повреде скочног зглоба, Арсеналови емисари већ су почели да меркају Николу Пепеа, Лилову турбо машину. Пепе се и летос помињао као мета, али су га тренутне околности поново вратиле у жижу интересовања. Пепе игра сјајно на почетку нове сезоне и већ је уписао осам голова и пет асистенција на тринаест утакмица у Лиги 1. Наводно, у Лилу неће пристати да продају своју златну коку за суму мању од 50.000.000 евра. Упркос доброј сарадњи са Арсеналом, цена неће ићи ни цент испод зацртане суме.

Такође, Емери би могао да крене и у потрагу за појачањем у срцу одбране. Тобџије су ове сезоне само у две утакмице прошле без примљеног гола, што довољно говори о томе каква промаја дува позади. Једна од Арсеналових мета је и изгубљени штопер Манчестер јунајтеда Ерик Баји. Репрезентативац Обале Слоноваче никако не успева да се извуче из црне рупе у коју је запао, а Жозе Мурињо има све мање поверење у њега. Досад је одиграо само 379 минута у седам утакмица, а чак ни на клупи није био у последње три лигашке утакмице.

Дуже време се шушка да би могао да напусти Олд Трафорд, а уколико Мурињо коначно успеда пронађе штопере по мери, Баји би могао да добије одрешене руке.

Ако тај посао пропадне, Арсенал је спреман да се упусти у преговоре с Јувентусом за Данијелеа Руганија. Италијан је дуже време у преговорима са Старом дамом око новог, побољшаног уговора, мада му није право што не добија никакав простор за игру и што практично све време гледа у леђа Кјелинију и Бонућију, па и Бенатији. Ругани је летос био прва мета Челсија, али трансфер није прошао иако су Плавци нудили чак 40.000.000 евра.

Као трећа опција помиње се талентовани Пољак Себастијан Валукијевич. Ипак, млада звезда Легије из Варшаве био би залога за будућност, не неко ко би одмах правио разлику. Стидљиво се помиње да Арсенал гледа и Еспањоловог Марија Ермоса, кога је већ пикирао Реал Мадрид и жели да га плати 7.500.000 евра после неких одличних партија ове сезоне.

Што се тиче потенцијалних одлазака са Емирејтса, највише се говори о Арону Рамзију. Његов трансфер у Бајерн практично је готова ствар, али тај посао ће бити готово тек на лето, када му истекне уговор са Арсеналом. Такође, клуб ће вероватно напустити и Мохамед Елнени, пошто се није уклопио у Емеријев систем.

Арсенал би потенцијално могао да утроши и близу 90.000.000 евра, уколико Емери то буде желео... 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар