ЛН: Србија - тим за Црну Гору...

Поново са једним шпицем! Јовић неизвестан! Младен Крстајић уочи данашњег меча (15 часова, ТВ Спорт Клуб) нема дилеме само у одбрани.  Србија против Црне Горе – "братски" дуел за прво место! Месец дана после првог, историјског дуела између фудбалера Србије и Црне Горе у Подгорици, следи нови, овај пут у Београду.

Фудбал 17.11.2018 | 10:15
ЛН: Србија - тим за Црну Гору...
Окршај између Србије и Црне Горе (субота 15х, "Рајко Митић") скоро извесно је и одлучујући за прво место у групи и пласман у УЕФА Б Лигу нација.

Србија је славила у Подгорици 2:0, а сада ће бити јача за Немању Матића, Александра Коларова и Луку Јовића, док ће Црногорци на стадион "Рајко Митић" изаћи значајно ослабљени, без Стевана Јоветића, Стефана Савића, Филипа Стојковића, Николе Вукчевића и Жарка Томашевића. 

"Очекујем добру утакмицу, шта је било у Подгорици, било је. Поштујемо Црну Гору и селектора Љубишу Тумбаковића, кога нећу назвати колегом јер ми је био тренер. Ипак, верујем у свој тим, да моземо да направимо искорак и освојимо прво место у групи", изјавио је селектор Србије Младен Крстајић. 

Србија, после дуела са Црногорцима, 20. новембра дочекује Литванију, док Црна Гора истог дана дочекује Румунију. 

"Орлове" ће у нападу предводити Александар Митровић, најбољ истрелац Лиге Ц Лиге нација са четири гола до сада. Најбољи стрелац гостију до сада је Стефан Мугоша са два гола. 

Уколико Србија победи, а Литванија од 20.45 изненади Румунију и узме јој барем бод наша репрезентација ће се већ сада, коло пре краја, пласирати у Лигу Б и у лиги потенцијално играти у групи са Немачком, која је испала из елитног ранга.

Са друге стране, Тумбаковић је поручио да ће његов тим покушати пре свега да поправи утисак из Подгорице и додао да се на "Маракани" нада наставку позитивне серије резултата из времена када је предводио Партизан. 

"Овде сам био 18 пута и углавном смо побеђивали, освајали Куп. Увек ми је драго кад дођем овде и направимо добар резултат. Искрено, више сам волео да играм на Партизановом стадиону, али ето, боље сам резултатски пролазио овде", рекао је Тумбаковић. 

Он је на занимљив начин прокоментарисао питање о атмосфери на стадиону и колико то може да утиче на резултат. 

"Очекујем братско-спортску атмосферу, а ко ће имати предност на трибинама овде је неизвесно, како у Подгорици има много Срба, тако и у Београду има много Црногорца", поручио је Тумбаковић. 

Током свог мандата на клупи репрезентације Србије Младен Крстајић је често мењао тим, али се увек ослањао на стандардну формацију 4-2-3-1. Победа у данашњем мечу петог кола Лиге Нација против Црне Горе (15 часова, ТВ Спорт Клуб) нема алтернативу, али ће по својој прилици млади стручњак поново на терен извести поставу са једним нападачем, Александром Митровићем.

Три бода против чете Љубише Тумбаковића довела би Орлове у предворје Б дивизије, реми би нам направио озбиљне проблеме, о поразу не желимо да размишљамо... Егзалитирана партијама Луке Јовића, најбољег нападача Бундеслиге, српска фудбалска јавност је веровала да ће Крстајић смоћи храбрости да упари Митровића и младог нападача Ајнтрахта. Можда је таква опција постојала у размишљањима Младена Крстајића, посебно што се Јовић головима у континуитету наметнуо као сензација европског фудбала, али... Некадашњи члан Црвене звезде имао је благе болове у леђима, одрадио је и прегледе, а одлука о његовом наступу биће донета уочи дуела на Маракани. Тај Јовићев бол у леђима вероватно ће натерати Крстајића да остане доследан тактици која му је донела прво место у групи 4 Ц дивизије.

„Можда ћемо Црногорце да изненадимо саставом тима, али и тактиком. Први пут после много година у репрезентацији Србије играју момци који су углавном окосница својих клубова. Са друге стране имамо и неколико повређених играча. Голман Дмитровић, Милинковић Савић, Костић и Фејса неће данас играти“, поручио је Младен Крстајић.

Гол репрезентације Србије у одсуству Дмитровића и Владимира Стојковића који је и даље на „одмору“ чуваће Предраг Рајковић. Млади голман је био стартер и у последњем мечу у Букурешту и тада је успео да сачува мрежу.

Нема много дилема у одбрани. Као централни тандем штопера наметнули су се Никола Миленковић и Милош Вељковић. На десној страни ће поново деловати Рукавина, док ће леви бок покривати капитен Александар Коларов.

Повратак Немање Матића требало би да учврсти наш везни ред, а поред њега ће дејствовати Немања Максимовић. Повреде Костића и Сергеја Милинковића Савића су лимитирале Крстајићев избор у офанзивном делу маневра. Уз претпоставку да су Љајић и Душан Тадић сигурни за још једно место на крилу конкуришу Гаћиновић, Живковић и Немања Радоњић. Чини се да је члан Ајнтрахта у најбољој форми и да ће добити шансу од првог минута.

„Очекујемо другачији меч него у Подгорици, али као што сам већ нагласио, Цроногорви ће играти онолико колико им ми дозволимо. Изузетно поштујемо ту репрезентацију и знамо од кога може да прети највећа опасност. До детаља смо простудирали њихову игру“, додао је Крстајић.

Добра ствар за Србију јесте податак да Љубиша Тумбаковић не може да се ослони на све распложиве снаге. Недсотајеће Храбрим Соколовима најбољи играч Стеван Јоветић, затим први дефанзивац Стефан Савић. Исто тако у конкуренцији неће бити Вукчевић.

„Није проблем резултат из Подгорице, већ утисак који нисмо оставили. Србија је дефинитивно јака репрезентација, стварана кроз два циклуса. Готово цела екипа је била на Мундијалу. Србија има много већу базу играча од нас“, јасан је Љубиша Тумбаковић.

Оно што Младен Крстајић треба да зна је податак да Црна Гора може да буде незгодна на гостовањима. Осетили су то на својој кожи Румуни који нису славили у Букурешту. Храбри Соколови су знали да изненаде и Данску у прошлим квалификацијама. Дакле, једна врло непредвидива екипа која може да буде јако опасна ако има дан.

Пре месец дана у Подгорици Србија је победила рутински, без проблема (2:0). Црна Гора практично није направила шансу на тој утакмици. Занимљиво је да екипа Љубише Тумбаковића има само две победе у осам последњих мечева. Исто тако  треба да знате да су мечеви Црне Горе углавном тврди. На осам  претходних дуела тог тима шест пута је дошло 0-2 гола.

И мечеви селекције Србије не обилују ватрометом. На четири од последњих пет сусррета Орлова такође је дошло 0-2 гола.

СРБИЈА – ЦРНА ГОРА (15 ЧАСОВА, ТВ СПОРТ КЛУБ)

Стадион: Рајко Митић

Капацитет: 55.000

Судија: Алберто Маљенко (Шпанија)

СРБИЈА (4-2-3-1): Рајковић – Рукавина, Миленковић, Вељковић, Коларов – Матић, Максимовић – Тадић, Љајић, Гаћиновић – Митровић. Селектор: Младен Крстајић.

ЦРНА ГОРА (4-2-3-1): Петковић – Марушић, Симић, Копитовић, Вешовић – Косовић, Иванић, Јанковић, Мугоша, Јововић – Бећирај. Селектор: Љубиша Тумбаковић.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар