"Супер-петрол" добија концесију

- Влада Републике Српске дала је предузећу "Супер-петрол" из Бањалуке концесију на изградњу, кориштење и одржавање одморишта Лужани на аутопуту Бањалука - Градишка с пратећим садржајима и бензинским станицама на период од 30 година.

 

Република Српска 17.11.2018 | 09:47
"Супер-петрол" добија концесију
"Концесионар је дужан у корист буџета РС уплатити 134.473 КМ, које се уплаћују приликом закључења уговора о концесији. Висина концесионе накнаде за право кориштења предмета концесије износи два одсто од укупног годишњег прихода оствареног обављањем дјелатности", стоји у одлуци Владе РС, која је објављена у "Службеном гласнику" и која је ступила на снагу.

Како је раније објелодањено, циљ је да се на овом аутопуту обезбиједе пратећи услужни објекти у којима ће се пружати услуге возачима и путницима, попут бензинских станица, трговине, ресторана, санитарних просторија, паркинга и слично.

На тај начин им се омогућава безбједна и удобна вожња и задовољавање њихових потреба за горивом, одмором, јелом, пићем, те пружа могућност кориштења доступних информација.

Пратећи услужни објекти на предметној локацији градиће се са обје стране аутопута, а процијењена вриједност износи 4,2 милиона марака.

У "Супер-петролу" нису хтјели да нам открију када би се могло почети с радовима те су нас замолили да за те информације сачекамо неколико дана, док се и званично не потпише уговор с Владом РС.

Иначе, власник ове компаније је Вељко Ђукић, један од најбогатијих људи у земљи.

Фирма посједује шест бензинских станица, складишта, терминале те хотел и свадбени салон "Браћа Ђукић" у Друговићима, код Лакташа, а годишњи промет се мјери стотинама милиона марака.

Ово је прво од три одморишта која ће у наредном периоду бити изграђена у Републици Српској, а преостала два, како нам је речено у "Аутопутевима РС", градиће се на аутопуту Бањалука - Добој, гдје је за то обезбијеђен простор.

"Једно одмориште је предвиђено на локацији Бркића вода, а друго у близини Лакташа", речено нам је у овом јавном предузећу.

Влада је још 2010. године утврдила јавни интерес за додјелу концесије за изградњу одморишта Лужани, а прибављено је мишљење Правобранилаштва РС, Министарства трговине и туризма РС, "Аутопутева РС" и општине Градишка.

Дионица аутопута Бањалука - Градишка, која је у саобраћај пуштена 2011. године, дуга је 32 километра, а има четири петље и два тунела.

Очекује се да ће изградњом моста на Сави код Градишке између БиХ и Хрватске, за шта је у току тендер, он у потпуности заживјети.

(Независне)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

дели

17.11.2018 09:01

само тако...Интересантан је Дјукиц. Јел он оно током рата био главни сарадник Рогуљица и Додика у сверцовању нафте и бензина___??? Само питам....све постено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

17.11.2018 10:03

Ок ајде ти онда прави ако си љубоморан на Дјyкице.

Name

Јаффа

17.11.2018 10:14

Без тендера, само поклањање подобним! Фуј! Гдје су сад Инцко, Вигемарк, Хан или Могерини? Колико они % буџета добијају за ћутање док се све пљачка?

Name

Дели

17.11.2018 10:43

Дусице моја улизивацка. Нисам ја љубоморан. Ја нисам сверцовао и профитер био током рата био док су људи крварили на ратисту као Дјукиц,Додик и Рогуљиц. И наравно да бих и сад насао капитал да то правим кад бих био близак лопову додику по криминалу.али се врло добро зна коме је улога слуге а коме улога госоодара овдје на насим јадним просторима.али доци це ред кад тад па цемо се питати за поријекло имовине. Не треба бити овдје паметан него улизица и пинку предсједнику дати...

Name

СДСЛакташи

17.11.2018 11:00

јесте, шверцовали су гориво, али у рату је његов отац шверцовао. И јесте са Рогуљићем, међутим ... Радован Караџић је долазио у Боми, Рогуљићев ресторан у Трну, и одвозио паре у гепеку. А Миле је истог тог Рогуљића опустошио, огромну имовину коју је имао је "исисао" у задњих 10/15 година. Такође, у Ђукићу је узео стотине хиљада марака у предизборним кампањама у задњих 10/12 година, од кад је узео власт у РС. Да је поштено добио концесију, није сигурно, али опет боље да добије и неко из РС неко странци или неко из федерације. само кажем..

Name

Доктор

17.11.2018 11:05

Ацо није питање ко може..него ко је утајио порез све ове године и крао од државе

Name

Ко Це Друго

17.11.2018 09:04

опет њихова мутљавина, а сигурно ово неће ни омв, ни мол, ни петрол, па ни "наши" руси, кад нема саобраћаја, нити ће га бити, јер су наше паре потрошене за обилазак европског коридора Вц, а овај пут, као ни добој -бл нема ни свој број...залосно...али овце се увијек шишају, макар на двије или четири године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

17.11.2018 09:18

А сљедеци је Хифа Тесањ јер заслузио је цовјек. Одрадио је велики дио за изборе. Толико о Лемијевом српству и нецијој издаји. Ста це слагати напаценом српском народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

17.11.2018 09:49

Ко год паметује нека сам понуди да це изградити све садрзаје и одмах це добити концесију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.11.2018 15:11

А ти као одређујеш ко ће добити концесију?

Name

Ратко

17.11.2018 12:21

Ја никад ту нецу стати и сипати бензин. Најбољи нацин да лоповима не пунис новцаник. Исто тако и за хрватску вази, задњи пут сам насуо бензин кад сам остао на резерви и то само за 5ДМ, да тад су биле марке у оптицају, они мој новац неце добити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милисав

17.11.2018 13:45

Ја нецу поготово ни сипати тамо. Да плацам 7км до Добоја. Нека иде аутопутем ко мора, ја не.

Name

Ре

17.11.2018 15:21

Иди се лијеци!!!. Такви не требају никоме у зивоту

Name

Јок море

17.11.2018 18:52

Све је то потанко. Мали промет ће ту бити. И ко ће ту застајати.

Name

Србин 1973

18.11.2018 17:06

У хрватској никад не точим ни ја ни моја цијела фамилија јер имамо договор,препорука за све Србе не точите никако у хрватској,не дајте им наше паре да се богате да бих кроз неко вријеме искористили против нас