Азар: Златна лопта? Мбапе и Модрић су бољи од мене!

Један од најбољих играча Челсија и Премијер лиге, Белгијанац Еден Азар, изјавио је како не заслужује да ове године добије награду "Златна лопта".

Фудбал 18.11.2018 | 22:00
Азар: Златна лопта? Мбапе и Модрић су бољи од мене!
Реч је о признању које магазин "Франс фудбал" додељује сваке године за најбоље играче у календарској години. Азар каже да је свестан да има јачих од њега.

Њему је ово трећи пут да је именован за награду. Он је 2015. године био осми, а прошле године укупно 19. на листи свих кандидата.

На Мундијалу у Русији био је трећи са репрезентацијом Белгије, док је ове сезоне већ постигао укупно осам голова. 

"Иако сам имао веома добру годину, морам чврсто стајати на земљи. Не заслужујем 'Златну лопту'. Има играча који су били бољи од мене", рекао је Белгијанац. 

Он је признао да му је велика жеља да једног дана освоји престижно признање. Отуда се доста спекулисало како ће отићи из Челсија у Реал, како би остварио свој циљ. 

"Освајање те награде није сада пориоритет. Ако се то догоди једног дана, у реду. Ако се не догоди, неће бити проблем. Ове године се два имена издвајају. Можда је заслужује Лука Модрић, али он је играо мање од августа до данас. Ако то узмемо у обзир, онда свакако награду заслужује Килијан Мбапе", рекао је нападач Челсија.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар